Koji staklenik odabrati: stabilan okvir i pouzdan premaz za dobru žetvu

Kreveti s povrćem privlače ljetne stanovnike više od tinejdžera računalnih igara. Uzbuđenje potiče na pokuse: želim doživjeti nove sorte mrkve, proširiti plantaže s jagodama, provjeriti snagu grožđa. Ako tvrdoglavi tikvice i tikvice ne strahuju od ozbiljnih padina i užarenih sunca i užitka vlasnika s ogromnim usjevima, onda kapriciozne paprike i rajčice na otvorenom donose slabe voće, traže sklonište. Stoga, ispred svih zagonetnih vrtlara, zajedno s potragom za sjemenkama i definiranjem datuma sadnje, postoji hitno pitanje: kako odabrati staklenik - pouzdan i prikladan.

sadržaj

Video savjeti za odabir staklenika iz staničnog polikarbonata ↑

Kriteriji izbora: glavna stvar je osnova i materijal ↑

Pristupite problemu jednostavno: zamislite da kupujete kuću. Analogije su jasne: nadolazeća akvizicija je i skupo gradnja, koju bih želio koristiti dugo vremena. Najbolji staklenik, kao čvrsto kućište, trebao bi imati odličan temelj, krov i zidove, to jest: temelj, okvir, pokrov.

Koji je okvir najsporniji ↑

Snaga kostura - "kostur" kuće za biljke - osigurava da će vas sjenica uživati ​​bez ploda već desetljećima. Krhka struktura će se slomiti na prvom uraganu, a ako preživi zimi, urušit će se pod težinom snijega. Korice od staklenika izrađuju se od različitih materijala: drva, plastike, legure legure, čelika.

Krhki okvir će se slomiti pod snježnim pokrovom ili jakim vjetrovima

  • drvo

Eko-friendly i jeftin drveni okvir će razočarati s brzim propadanjem, spuštanjem i lomom - u malom ljetu i ozbiljnoj zimi. Ako je jedini uvjet za vašu izgradnju jeftin, zaustavite ovu opciju.

Drveni okvir mora nužno biti tretiran protiv truljenja

  • aluminijum

Prednost plastičnih i aluminijskih legura - u eleganciji, jednostavnosti i jednostavnoj njezi. No, struktura zraka zahtijevat će temeljito vezanje na čvršće temelje - a to su dodatni troškovi, osim što postoji veliki rizik da će ga ravnati vjetrom i snijegom.

Teški čelični okvir ne "igra" u bilo kojem vremenu, samo skuplja, dugo služi. Najbolji i izdržljivi staklenici nastaju na osnovi pocinčanih čeličnih uglova - nisu korodirani, tako da čvrsta struktura uvijek štiti kućne ljubimce. Proizvođači savjesti uključili su se u proizvodnju skloništa čeličnim okvirom.

Okvir staklenika mora biti izrađen od pocinčanog profila debljine najmanje 0,8 mm

Zašto staklenika ↑

Iskusni kamioneri ne stavljaju buduće "ured" izravno na teren. Mudra odluka je zbog dobrih razloga - dobar temelj obavlja mnoge funkcije:

  • Ona štiti toplinu - prema najnovijim studijama, do 10%;
  • štiti metal od uništenja;
  • štiti tlo i strukturu od tokova kišnice;
  • osigurava stabilno sidrenje trupova i čvrstoću strukture;
  • štedi stanovnike staklenika od mraza.

Izlijevanje tradicionalne baze betona, koje je nedavno smatrano obveznim, dugotrajan je i skup proces. On će umoriti vaše živce i snagu, znatno isprazniti novčanike i čvrsto "vezati" zgradu na jedno mjesto.

Temelj za staklenik, sastavljen od pro-poliranog šipka na temeljima opeke

Bar baza je više isplativo u smislu materijalnih pojmova i poželjno je za povrće - promijenit ćete zemlju pod biljkama, slobodno prenositi staklenik na odmorni tlo. Drvena podloga pogodna je za sve vrste konstrukcija, neće se razgraditi ako površinu obrađujete antiseptičkom impregnacijom.

Moderne strukture s polikarbonatnim premazom uopće ne trebaju temelj. Čelični ulozi zaklanjaju se izravno u zemlju, a staklenički lukovi su pričvršćeni na svoje mlaznice s samozadnim vijcima.

Mogućnosti i mane svake opcije pokrivanja ↑

Pitanje izbora često se svodi na određivanje zasluga premaza. Tri uobičajena materijala: polietilen, staklo, polikarbonat - s dužnostima koje su im dodijeljene za zaštitu biljaka mogu se nositi na različite načine.

Staklena struktura lako pobjeđuje i odgađa ultraljubičasto ↑

Stakleni okviri su lagani za čišćenje, ostavljaju vidljivo svjetlo i savjesno "topli" stanovnici vrtne zgrade. Nedostaci pokrova također su dovoljni:

  • teška težina zahtijeva ojačani okvir;
  • gubitak topline zbog visoke toplinske provodljivosti;
  • ne prodiru u ultraljubičaste zrake;
  • krhkost;
  • rizik od ozljeda od krhotina kada je slomljena;
  • labavost procesa zamjene lima.

Drveni staklenik sa staklom

Stoga mnogi ljetni stanovnici ne pate od problema izbora, a na star način vole polietilenski film.

Svakoj se sezoni potreban novi polietilen ↑

Materijal privlači niz čimbenika:

  • štiti biljke od lošeg vremena i mraza;
  • savršeno prenosi svjetlost;
  • vrlo jeftino;
  • pogodan za upotrebu.

Filmski staklenici - omiljena opcija za ljetne stanovnike

Ako ste spremni za ukrašavanje svake sezone teplichku novu haljinu (polietilen plijen brzo) i pomiriti sa stalnim kondenzata akumulacija na površini - i oni dovesti do bolesti zelenih prijatelja - zadatak koji Galicija bolje riješen. Želite li korak s korakom s modernim trendovima vrtne i vrtne kreativnosti - pažljiviji pogled na polikarbonat.

Cijela istina o "idealnosti" polikarbonata ↑

Polikarbonat se naglo prešao u zemlju i odmah osvojio žarku ljubav entuzijastičnih obožavatelja. Sjeverari su prestali zamatati rajčice za zrenje u tamnim toplim uglovima i počeli jesti zrelog sočnog plodova izravno iz grane. Susjedi su organizirali natjecanje: tko će prije dobiti moderan dizajn. Što objašnjava popularnost bez presedana?

Ono što se zove polikarbonat

Stanični polikarbonat je dvoslojna plastika, unutar koje su šupljine sa zrakom postavljene uzdužno - saonice. U izgradnji staklenika koriste ploče različitih veličina.

Polikarbonat za staklenik

Prednosti zanimljivog materijala:

  • lijep izgled;
  • lagana težina;
  • Najveća čvrstoća - staklo je više od 200 puta pametnije;
  • niska toplinska vodljivost - zrak ne prelazi dizajn;
  • prijenos svjetlosti;
  • Otpornost na udarce - nestašni dječaci s kamenjem i velikim tučama su nemoćni;
  • otpornost na bilo kakve vremenske uvjete;
  • trajnost;
  • mogućnost instalacije bez temelja.

Ako je vaš teritorij pokriven snijegom i puhao kroz vjetrove, bolje je staviti strukturu na temelj i pružiti dodatne potpore za zimu.

Trikovi staklenih "lopti" ↑

Obrtnici urezana staklenika za nestašan stanare neobične kuće: trehskatny šator, tunel, piramide... Na prodaju su stalno najdraže modele: zaobljena i sljemenjak.

Pravokutni staklenik s krovom na dvije strane pruža savršenu rasvjetu čak i uz oblačno tlo. Klasična struktura izgleda dobro: strogim ravnim zidovima i trokutastim vrhom.

Za staklenik, oblik luka smatra se najboljim: snijega i vode kotrljaju se i ne uništavaju zgradu, toplina je interno pohranjena

Međutim, staklenik sa zavijenim okvirom pobjeđuje protivnika u najvažnijim karakteristikama:

  • lakše je raditi - nedostatak oštrih kutova pomaže pri postavljanju premaza;
  • prilagođen je svim klimatskim uvjetima: snijeg i voda lagano klize na površinu, bez nanošenja štete;
  • Predmeti u obliku kugle štite toplinu bolje od ostalih.

Dakle, odgovor na pitanje, koji je oblik staklenika bolji, jedan: luka.

Izbor je napravljen: sumiraju ↑

Pozorno čitatelj već mentalno je kombinirao najbolji materijal s pouzdanim okvirom, zamišljao je oblik, postavio strukturu na temelj. Ispostavilo se da je najbolji staklenik: polikarbonat s pocinčanim lukovima, bar temelj (ako želite, možete to učiniti bez nje).

Polikarbonatni staklenik: savjet stručnjaka ↑

Nemojte biti lijeni i pažljivo proučavajte svojstva predložene robe. Nemar u ispitivanju i dogovoru s prodavateljem, čija je svrha transparentna - da zaradite sve poštene i lažne metode - pretvoriti će se u neugodna iznenađenja u procesu eksploatacije.

Osiguravanje ogromne pouzdanosti plastičnih cijevi predstavljaju laž. Lukovi savijanja cijevi su u početku jeftiniji nego pocinčani, ali njihovo oporavak nakon potapanja pod snijegom bit će skupo, jer morate kupiti nove cijevi. Ili uklonite staklenik za zimu.

Izaberite polikarbonatni staklenik, čiji je okvir izrađen od pocinčanog čelika - gradnja će trajati više od 30 godina

  • Optimalna udaljenost između lukova

Okvir s malim korakom lukova će izdržati svako opterećenje, pa bi trebalo biti mnogo lukova.

Odustani od sklopivih lukova! Svaka težina će zgnječiti strukturu u zglobovima. Čvrsti lukovi su jači i pouzdani.

Usredotočite se na debljinu metala: tanke tanke strukture ne mogu podnijeti težinu snijega

  • Porches i vrata

U polikarbonatnom stakleniku, biljke guše u toplini. Ventilacijom će se osigurati konvencionalni uređaji s oba kraja strukture.

Povjetarac koji je potreban u toplini stići će do staklenika kroz otvorena vrata

  • Značajke premaza

Dobar polikarbonat je gust, po mogućnosti dvosloj. Debljina materijala manja od 4 mm i gustoća ispod 0,7 ne stane apsolutno. Teške blizgode i tornada suprotstavljaju se debljinom prevlake od više od 6 mm.

Kako bi se spriječila kondenzacija na unutrašnjosti ploča, ispušta se materijal s posebnim slojem. Saznajte postoji li na raspolaganju konstrukcija s takvim polikarbonatom. Izbor mora biti tretiran odgovorno.

Boja strukture važna je za uzgoj određenih usjeva. Ako vaši planovi koriste sklonište za razne povrće i cvijeće, zaustavite se na univerzalnom transparentnom stakleniku.

Gotovo staklenik prekriven polikarbonatom

  • Pakiranje s brtvama

Prilikom ugradnje pazite da zglobovi budu potpuno zabrtvljeni, a brtve mogu pomoći. Pazite jesu li uključeni - stoga uštedite potrošačima samo nepouzdane tvrtke.

  • Dodatni dijelovi sklopa

Trošak kompletnijeg seta će se isplatiti brzinom i kvalitetom montaže.

Kako se zaštititi prilikom kupnje ↑

Tvrtke-odnodnevok, obogatili su se prodajom niskokvalitetnih staklenika, puno. U potrazi za profitom, oni idu na opasne trikove:

  • koristiti materijale slabije kvalitete i krhke dijelove;
  • dati jeftini pokrivač i slab kostur za skupo, to je varanje;
  • krivotvoriti robu poznatih robnih marki;
  • prodavati nepotpune setove.

Vaša nepažnja i prekomjerna nevjerojatnost mogu dovesti do uznemiravanja i gorkih suza o izgubljenom novcu. Pronalaženje potrebnih dijelova za pričvršćivanje, pukotina i korozije na okviru, ukop strukture pod snježnim otpadom - popis mogućih poteškoća može se nastaviti na neodređeno vrijeme.

Staklenik bi trebao biti u skladu s općim stilom vaše stranice

  • Potražite robu na Internetu na službenim stranicama revidiranih tvrtki;
  • idi "za istraživanje" u velikim prodavaonicama poznatih proizvođača;
  • ne vjeruj preprodavačima;
  • zaobilazeći tržišta;
  • provjeriti integritet pakovanja i sukladnost opreme s tehničkim podacima navedenim u priručniku;
  • odbiti kupiti, ako vas nešto pogrdi.

Staklenik - proizvod tijekom cijele godine, zimi ćete ga dobiti s težak popust.

S obzirom na odabir pravog staklenika, razmislite kako će se kombinirati s drugim zgradama, sadnjacima, stazama. Ti si u ljubavi obihazhivat najmanji komad svoga zavičaja, zamislite svoju radost gosti iznenađenja sa savršeno pogodna za krajolik dizajn: „Bravo, i teplichku” u skladu „pokupio!” Imati dobar izbor, ugodan gnjavaža u novom „kuće” i ogromnim berbe vas !

Kako odabrati najbolji staklenik od polikarbonata: stručni savjet

Vjerojatno prije svega vlasnici prigradskih parcela planiraju instalirati staklenik. Iskusni vrtlari, unatoč dugotrajnoj kultiviranju povrća na otvorenom terenu, također su došli do potrebe za izgradnjom zaštićenog skloništa. To je ono što pokrivenost, kakav oblik i veličina trebate znati.

Uostalom, industrija nudi veliki asortiman različitih staklenika i obuhvaća upute za montažu staklenika od polikarbonata. Kako odabrati prikladan staklenik, s obzirom na širok raspon cijena, oblika i pokrivača. Da biste to učinili, morate znati prednosti i nedostatke staklenika koje se nude.

Kako odabrati pravi staklenik od polikarbonata?

Svi staklenici ponuđeni na prodaju sastoje se od okvira i pokrova. Razgovarajmo više o svakom od njih kako biste sami odlučili koji je staklenik polikarbonata najbolji, a kako ojačati strukturu staklenika vile.
Video u nastavku pomoći će vam u tome.
https://www.youtube.com/watch?v=1GNbyfTwHfA

okvir

U staklenicima, instaliranim u kuhinjskim vrtovima i kućama, kosturi mogu biti:

  • plastike;
  • drvo;
  • metal;
  • Aluminij.

Svaki od okvira ima svoje pluses i minuses.

plastika

Vjerojatno najjeftiniji okviri za staklenike. Osim toga, oni se ne trube, nisu osjetljivi na koroziju, ne trebaju dodatno liječenje. To su parametri koji se mogu pripisati pluses of this kostur.

Govoreći o tome kako odabrati staklenik napravljen od saćastog polikarbonata, bilježimo nedostatke.

Vrlo složena instalacija. Zbog sustava protoka za oslobađanje staklenika, događaje neusklađenosti komponenti su prilično česte. Malo dopušteno snijegovo opterećenje. Dok je u Moskvi prosječno opterećenje snijega je oko 140-160 kg po četvornom metru. Ne mogu vam pomoći čak i uključiti u isporuku dodatnih stalaka.

Glavni nedostatak takvih okvira je lakoća. Zahtijeva dobro sidrenje na tlo ili temelje.

drvo

Dobro se zagrijava tijekom dana, noću kad se ohladi, ispušta toplinu i održava temperaturni režim. Jednostavnost pričvršćivanja materijala okrenutog prema van. Vjerojatno su to jedine prednosti izrade drvenog okvira.

Razgovarajmo o nedostatcima.

Zahtijeva puno vremena da se polica montaže poželjno liječenje laka usporiti propadanje zbog visoke vlažnosti, potrebno obrada Tar-Prizemlje od regala, ili eventualno do korice svoje krovnog materijala, usporiti propadanje.

aluminijum

Možete reći najbolju opciju.

  • Aluminij nije korodiran;
  • Otporan na vlagu;
  • Relativno je lako ako se želite premjestiti na drugo mjesto.

Ako ne bi bilo više razloga razmotriti primjenu ove opcije.

  • Brzo rasipanje topline noću, i kao posljedica stvaranja hladnih zona oko cijevi.
  • Vrlo velika cijena;
  • Nemogućnost napuštanja zemlje zbog krađe obojenih metala.

metalni

Metalni okviri staklenika izrađeni su od različitih tipova profila, V, M i P oblika. V i M obliku prema brojnim preporukama preporučuju se samo na mjestima s laganim pokrivačem zimi. P-oblik je mnogo moćniji. No, ne podnosi opterećenje snijega više od 110-120 kg po kvadratnom metru.

Najbolja opcija za uvjete Urala i Sibira, cijelo ovo luku kvadratnom cijevi nije manja od 25 × 25 mm, s debljinom stijenke od najmanje 1,5, bolje 1,8 mm.

Potrebno je obratiti pozornost na činjenicu je li bojanje potrebno zaštititi od povećane vlage u zgradi. Vrijedi napustiti ovu mogućnost u korist pocinčanih lukova. U suprotnom, nakon dvije ili tri godine, morat ćete ukloniti polikarbonatne ploče za točnu premazu lukova vašeg staklenika.

Nemojte davati uvjeravanja prodavača da je njihov staklenik "odlične kvalitete i jeftin". Tamo gdje postoji "slobodni sir", ne moram vas podsjetiti. Staklenici od polikarbonata: kako odabrati najbolje je umjetnost!

Vanjska prevlaka

staklo

Nije loše pokriti, pri izgradnji staklenika s strmim krovnim padinama. Nedostatci uključuju mala snježna opterećenja, kao i potrebu za snažnim temeljem, u suprotnom struktura će voditi i staklo će ispucati.

Ova verzija premaza prikladnija je za zimski staklenik, pod uvjetom da se koristi jedna jedinica s jednim odjeljcima.

film

Relativno dobar izbor, pogotovo ako je film poseban s visokom sposobnošću prolaska ultraljubičastog zračenja. Još jedna prednost je jednostavnost instalacije i isporuke.

Glavni nedostaci su kratkotrajni i trebaju očistiti film za zimsko razdoblje.

polikarbonat

Idealno za premazivanje. Polikarbonat je u stanju uzeti potrebni oblik i izdržati znatno opterećenje, ovisno o određenim pravilima izbora i brigu o stakleniku.

Ako ćete rasti veliki asortiman biljaka, onda je najbolja opcija za kupnju prozirnog polikarbonata. Ali što se polikarbonat koristi za staklenike?

Obratite pažnju na debljinu listova. Ako je manji od 4 milimetra, ne biste trebali kupiti. Iako je moguće, pod uvjetom da je trupla obložena s dva sloja polikarbonata.

Prilično dobri rezultati u lima debljine 6 mm koje imaju daljnji unutrašnji sloj koji ne daje kondenzacije nakupiti unutar staklenika polikarbonata. Najbolje u očima stručnjaka i u smislu popravka vlastitim rukama - staklenici od polikarbonata.
Obratite pažnju na prisutnost premaza, koja štiti polikarbonat od uništenja pod utjecajem UV zračenja. I ne zaboravite na temelj ispod staklenika od polikarbonata.

Slojevi koji štite od utjecaja ultraljubičastog zračenja, pri ugradnji trebaju biti okrenuti prema gore. Nasupiranje naprotiv će smanjiti život polikarbonata umjesto deklariranog 10 (zapravo oko 15) do 3, maksimalno 4 godine.

Također, listovi označeni "za unutarnju uporabu" nisu prikladni za upotrebu. Oni nemaju zaštitu od izloženosti sunčevim zrakama. Za zaštitu najčešće korištena metoda je premazivanje lakom.

Ne kupujte plahte od polikarbonata, na kojima se nalazi oznaka "Gospodarstvo". To je znak prisutnosti recikliranog polimera koji smanjuje čvrstoću polikarbonatnih ploča.

Video u nastavku pomoći će vam odabrati pravi staklenik iz polikarbonata.

nalazi

Dakle, odlučili ste što će biti lukovi okvira staklenika, kao i debljinu polikarbonatnih ploča na stropu. Razmislite o kupnji specijaliziranih pribora. To uključuje elemente koji sigurno drže polikarbonat na mjestu, isključujući polimerne rupture i ulazak kroz njih u vodu.

Kod ponovljenog izlaganja vlazi i suncu, ljepljiva traka će postati nepovezana, a mikroorganizmi će ući u otvoreni kanal. Kao rezultat toga, propusnost svjetlosti će se smanjiti, a staklenik će sjati s "zelenim, močvarnim" bojama. Liječenje se vrši pomoću trake za brtvljenje pare.

Unutarnja oprema

Ako ne mogu živjeti na svojim ljetnim vikend ili često dolaze za održavanje mikroklime u stakleniku i zalijevanje, a onda razmišljati o automatskim sustavom navodnjavanja. Najčešće je potrebna distribucija crijeva, spremnik za pohranu podignut iznad razine staklenika i senzor vremena navodnjavanja.

Ako postoje prozori, ugradite sustav automatskog ventilacije, koji će tijekom dana pružiti potrebnu temperaturu.

Prednosti dobrih staklenika od polikarbonata

  • Otpornost na oštećenja, u usporedbi s staklenom staklenom staklom i filmom;
  • Polikarbonat, zbog plastičnosti, može pružiti bilo koji oblik staklenika;
  • Maksimizira prijenos svjetlosti na biljke;
  • Dugi vijek trajanja u odnosu na staklenike iz drugih materijala.

mane

Možda je najznačajniji od svih utvrđenih nedostataka njegova visoka cijena, u usporedbi s cijenama staklenika iz drugih materijala.

Sada znate koji su staklenici dobri od polikarbonata, a koji nisu. Ako zainteresirani, kako izgraditi staklenik iz drveta za polikarbonat, kliknite na link.

Još jednom, pazite na to kako odabrati pravi staklenik gledanjem videozapisa.

Agroforum AgroXXI

Staklenici su bolji, promatra se vaš savjet.

  • kao
  • Ne sviđa mi se
ogorod 30 siječnja 2015

  • kao
  • Ne sviđa mi se
kirsty 04 ožu 2015

Budući da sam imao sreće odgovoriti na vaše pitanje, najprije ću početi s onim što je gore, a ne bolje. Loše - to je kada se koristi tanki zid otvoren profil koji ne podnosi težinu snijega i doslovno nabora poput kuće kartica. Ispada da ste ili trebali stalno očistiti snijeg, ili napraviti sigurnosnu kopiju u stakleniku, ili ga ne možete koristiti sve dok se teški snijeg ne zaustavi i krov se ukloni zimi. Iz istih razloga, loše je kada je udaljenost između dijelova krovnog okvira veća od pola metra, a zidovi su 70 centimetara.

Ako odaberete okvir između cijevi okrugle i kvadratnog poprečnog presjeka, tada

bolje je odabrati drugu mogućnost, pa čak i bolje, da takve cijevi imaju poprečni presjek od najmanje 20 * 20. Ako se odlučite za takvu jezgru, tada će biti puno lakše i brže napraviti isti dodatni prozor ili postolje za jačanje čitavog staklenika.

Urezani staklenik obično je prozračen na krajevima, a zrak prolazi kroz mala vrata i prozore. Ovo nije najbolje rješenje koje treba zamijeniti prozorom, koji se nalazi na krovu sa svoje južne strane. Stoga zaključak da je vrijedno razmatrati dvoslojni staklenik.

Ako sam materijal, onda je najprofitabilnija opcija polikarbonata, jednom prekrivena i gotovo beskonačno upotrebljavana, mine samo ponekad. Film se mora mijenjati svake godine, brzo se suze, istroši, postaje dosadniji i tako dalje. Staklo je u redu, ali samo na zidovima, jer na krovu počinje pucati, zašto, neću reći, ne znam sebe. Ali činjenica je očigledna.

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Lisa 08. ožujka 2015

Dopustit ću sebi da ubacam svoj "svinjar": polikarbonatni krovni staklenik je mnogo jači na snijegu, jer je materijal u savijenom i stresnom stanju. No, u stakleniku, napravio "kuću", polikarbonat jednostavno leži, pa stoga, kada teške snijega, morate staviti preko dodatne pole-podrška.
Čini mi se da su i profil i cijev isti, a svaka sol je u debljini metala i promjera. I dalje: cijev se ne događa zatvoreno, a profili za slojeve, izgledam, prilično često. To jest, ne samo trg, već - "s rezom". Gore je, vidim. Hmm, čini se da nekako nejasno izražen, ako je to, ispravite me, muškarci)))))))

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Tatiana Radoina 11. ožujka 2015

A što mislite o piramidalnim staklenicima? Suočavali se s njima na nekom od sličnih foruma, i ugodno je iznenađen koliko je lijepo, samo u prostoru, gledajući stranicu. Uništio sam se na internetu i otkrio da je osim ljepote također vrlo povoljno u smislu korištenja i uzgoja povrća, zelenila i cvijeća. Oni pišu da se pregrijani zrak u takvim staklenicima ne akumulira oko biljaka, i ne uguši ih, već se jednostavno diže, što stvara jedinstvenu mikroklimu.

Okvir je izrađen od laganih dijelova manjih veličina od onih iz kojih su sklopljeni krovni ili dvotračni staklenici. Ispada da će film ili polikarbonat trebati manje, samo dizajn će biti mobilan i jednostavan. A zbog piramidalnog oblika moguće je napraviti krevete u obliku slojeva. Na donjem sloju možete biljke dugotrajno uzgajati, a na gornjoj - niskoj razini.

Zbog velikog nagiba zidova postoje opipljive prednosti u smislu osvjetljenja. U večernjim satima i ujutro zrake sunca ulaze u strukturu, i praktički se ne odražavaju. No, podnevna toplina nije uopće strašna, jer zrake počinju reflektirati, jer padaju pod određenim kutom. Opet, za takav učinak, piramida mora biti instalirana na određenom mjestu, i to je cijeli proces u kojem sam zbunjen.

Piramidalna staklenka daje minimalnu sjenu, tako da oko njega možete još uvijek gomilati sve vrste dobara. Osim toga, lako je organizirati prozračivanje, za koje je dovoljno napraviti rupu na samom vrhu strukture. To će biti nešto poput dimnjaka, odakle će vrući zrak pobjeći.

Za vlaženje, možete staviti kantu vode u staklenik, i nemojte se truditi da bježite i tako dalje. U svemu tome dodam da je piramidalni staklenik vrlo lijep, ako je uredno i vještno obavljen.

Koji staklenik je najbolje odabrati: sorte i recenzije

Ljetni stanovnici, prije nego što namjeravaju postaviti krastavce ili rajčice, prvo dogovaraju staklenik. Uostalom, nažalost, neke uzgojene biljke donose usjeve samo u zaštićenom tlu.

Ovaj dizajn sada se može kupiti već u gotovom obliku na bilo kojem građevinskom tržištu ili izgrađen neovisno o materijalima pod ruku.

Klasifikacija staklenika

Zapravo, nema toliko vrsta staklenika, oni su podijeljeni prisutnošću grijanja, vrstom pokrivenosti i korištenom površinom. Kao materijal za završnu obradu staklenika koristi se polietilenska folija, različite vrste polikarbonata, kao i staklo.

Naravno, umjesto filma bolje je koristiti staklo, jer je to izdržljiviji materijal. To možete provjeriti na forumima gdje postoji mnogo informacija o tome.

Mnogi vrtlari radije opskrbljuju staklenike s dodatnim grijanjem. Naravno, možete to učiniti bez nje, ali onda će samo sunčeve zrake zagrijati zatvoreni prostor. Drugi važan čimbenik je staklena površina staklenika.

Ostali čimbenici distribucije staklenika po vrstama uključuju:

  • potreba za podizanjem temelja;
  • vrsta okvira;
  • mogućnost emitiranja;
  • dostupnost slobodnog prostora.

A korisno područje također se smatra važnim čimbenikom. Na primjer, oblik pravokutnog oblika u odjeljku ima veliki slobodni prostor, a ne trokutastu.

Izbor okvira staklenika

Pristup kupnji materijala za izradu okvira mora biti ozbiljan i odgovoran. Uostalom, okvir ne smije dobro provoditi toplinu, biti nepokretan i izdržljiv. Staklenici uglavnom su izrađeni od metala ili drvenih okvira. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke.

Staklenici od metala su trajni i pouzdani. Najčešće se koriste za izradu okvira profilnih cijevi, aluminija ili pocinčanog čelika.

Ali drvene konstrukcije su u stanju zadržati toplinu bolje od metalnih hotbeds. Istina, oni se moraju nanositi posebnom zaštitnom opremom i stalno oslikani, inače će drvo brzo propasti.

Kostur s drveta postaje opsežan, zbog čega manje sunčevih zraka ulaze u staklenik. Za proizvodnju takvih staklenika obično koriste bor, jer je jak i lagan. Na raznim forumima možete pročitati recenzije o tome.

Koje su materijale izrađene od staklenika

Kupnja staklenika započinje izborom materijala za njegovu pokrivenost. Velika potražnja trenutno se koristi za staklenike pomoću stakla, filma i polikarbonata.

Mnogi vjeruju da polikarbonat nadmašuje sve ostale materijale u svojim karakteristikama, međutim, to nije sasvim točno. Film također ima prednosti, na primjer, u bilo kojem trenutku moguće je rastaviti krov ili zid staklenika za temeljito prozračivanje.

Posebno od tada, da pokrije toplo s filmom, to neće biti vrlo teško. Ljetni stanovnici ga uklanjaju kako bi zaštitili materijal zimi, jer neće preživjeti težinu snijega i pauze.

Istina, svake godine moraju ponovno istegnuti ovaj materijal na stakleniku. Ova je opcija posebno pogodna za one koji ga ne mogu pratiti zimi i uklanjanje snijega s krova.

Čak i uz uklanjanje filma za zimu, tlo je prekriveno snijegom, stvarajući prirodnu temperaturu i vlažnost za različite mikroorganizme. Ako zemlja ostane otkrivena pod krovom, onda će se dublje zamrznuti, a mikroorganizmi će propasti. Zato je tako važno da bacaju gnoj ili snijeg u staklenik.

Film je jeftin, ali morate uzeti u obzir da će ga morati često kupiti. Mnoge vrste polietilena brzo se troše pod utjecajem ultraljubičastih zraka. Osim toga, film se može lako probiti ili rastrgan. Ali se ne razbija, pa se smatra sigurnom od stakla.

Još uvijek postoji ojačani film. To će trajati dulje od polietilena, također je stabilnije i snažno rastezanje, jer ima mrežasti okvir. Ovaj film može izdržati tuču i jak vjetar zbog ojačane mreže. Koristiti ovaj materijal bit će nekoliko sezona.

Pro i kontra staklenih staklenika

Strukture od stakla imaju visoki kapacitet prijenosa svjetlosti. Staklenici stakla imaju sljedeće prednosti:

  1. Ne podliježu izgaranju i oksidaciji, što se ne može reći o filmskim strukturama. Zbog toga, kod grijanja takvih staklenika ne postoji opasnost od paljenja, što dovodi do oslobađanja štetnih tvari.
  2. Kombinacija staklenog pokrova s ​​drvenim okvirom omogućit će prirodnu i ekološku strukturu.
  3. Ljeti se stvara statička mikroklima u staklenoj staklenici.
  4. Njega za silikatnim materijalima je jednostavna, one se trebaju redovito čistiti, čistiti i dezinficirati.

Nažalost, takvi staklenici također imaju nedostatke pa ih je nemoguće nazvati najpouzdanijima i pogodnijima za uzgoj različitih usjeva. Osim toga, oni imaju lomljivost i visoku toplinsku vodljivost.

Iz stakla bit će moguće izraditi samo jednu - ili zidnu konstrukciju. Osim toga, potrebno je stvoriti temelj. Naravno, stakleni staklenik će trajati mnogo dulje od strukture filma.

Međutim, zbog visoke toplinske provodljivosti, berba će kasniti. Instalirajte i prenosite ovaj dizajn trebao bi biti uredan.

Polikarbonatni staklenici

Za njihovu proizvodnju polimerna plastika otporna je na mehanička oštećenja. Polikarbonat prolazi svjetlost, a ne gori od stakla, a istodobno ne ispušta toplinu.

Prilikom ugradnje uvijek pazite na površinu materijala jer se prednja strana ne može zamijeniti obrnutim dijelom. Unutar polikarbonata brzo će uništiti sunčeve zrake.

Polikarbonat ima nisku toplinsku vodljivost, ali veliku propusnost svjetlosti, što pridonosi dugotrajnoj zadržavanju topline u vrućem krevetu, međutim, u toplom vremenu, temperatura zraka u njemu može porasti na 60 stupnjeva. Zato se preporučuje odabir staklenika s dva vrata i prozorima za ventilaciju.

Naravno, polikarbonat također ima nedostatke. Ovaj materijal ne smije se prati otapalima, aldehidima ili abrazivima. Čak i za stvaranje takvog staklenika morat će izgraditi skup temelj.

Držite polikarbonat samo u vodoravnom položaju. Trošak ovog materijala je prilično visok. Danas, na specijaliziranim forumima ostavljaju puno povratnih informacija o polikarbonatnim staklenicima. Treba ih pročitati kako bi pronašli najbolji dizajn.

Obrasci staklenika

Najpopularniji su:

  • Polukružna.
  • Arch.
  • A-oblika.
  • Pravokutne strukture s krutom strukturom.

Polukružni staklenik - najjednostavnija opcija. Iako ima primitivni dizajn, još je uvijek djelotvoran. Za njegovu konstrukciju upotrijebite zakrivljene plastične ili čelične cijevi.

Pokrijte staklenik s pojačanim ili polietilenskim filmom. I prvi materijal je puno bolji od posljednjeg. Osim toga, pojačani film pogodniji je za polukružne staklenike.

Jedini negativan takav oblik je nedostatak vertikalnih zidova, zbog čega biljke ne mogu rasti blizu ruba. Za takve namjene prikladni su obloženi konstrukti. Ulaz u njih je u obliku polukruga.

Staklenici napravljeni u obliku slova A su nešto srednje između polukružnih i lučnih konstrukcija. Ovi se staklenici razlikuju po tome što vrh u njima nije luka, tako da se mogu prekriti krutim materijalima, a ne samo filmom.

Slojevi krutih oblika danas su vrlo popularni, ali ih uglavnom koriste profesionalci. Da biste izgradili takvu strukturu, morat ćete potražiti pomoć stručnjaka.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira staklenika

Prije nego što kupite staklenik, trebali biste odrediti vrijeme njegove uporabe, jer to ovisi o tome, dodatni grijanje ili ne. Štoviše, potrebno je unaprijed odabrati budućnost.

Preporučljivo je instalirati staklenike na južnoj strani za dobru rasvjetu. Tijekom stjecanja staklenika potrebno je uzeti u obzir materijal koji je pokriven, jer nisu svi prikladni za trajnu uporabu.

Koji vrtić najbolje može biti riješen samo samostalno prema njihovim potrebama. Ali ipak morate zapamtiti da okvir staklenika mora izdržati razne opterećenja i biti jak.

Prilikom odabira prave opcije, ne zaboravite da dodatno zagrijavanje troši puno struje. Općenito, toplina izlazi kroz zidove strukture i tla, a samo mali dio toga raspršuje se kroz krov.

Zbog toga je neophodno osigurati nepropusnost kućišta na takav način da smanji gubitak topline zimi. Ovaj postupak znatno će uštedjeti troškove grijanja.

Na građevinskim tržištima možete kupiti gotove staklenički dizajn ili ga sami graditi u skladu s vašim potrebama.

Komentari potrošača na forumima o staklenicima od polikarbonata

Već se godinama bavila uzgojem povrća u staklenim konstrukcijama. Da biste dobili ranu žetvu morali ste provesti dosta vremena i ogromnu snagu. Kad je temperatura u stakleniku pala, rajčice i krastavci morali su biti pokriveni filmovima.

Taj je problem riješen odmah nakon kupnje polikarbonatnog staklenika. Čak i zimi, tlo se ne smrzava, grijalice su počele koristiti u najrjeđim slučajevima.

Imamo puno staklenika na mjestu. Muž je sam ih izgradio, proveo je puno vremena i energije. No, svake godine postojale su iste poteškoće - korozija, a onda je film bio rastrgan, a zatim je kostur bio savijen. Zato smo odlučili kupiti polikarbonatnu konstrukciju. Mogla je zaboraviti na te probleme.

Odabir pravih pregleda staklenika

Kako odabrati kruti staklenik od polikarbonata.
Većina vrtlara razumije potrebu za staklenikom na predgrađu. Također savršeno predstavljaju, to će učiniti u njemu. Ali gotovo svi su mučeni pitanjem: kako se ne bi izgubiti pri odabiru staklenika?
U ovom ćemo članku pokušati odgovoriti na pitanja: što bi trebalo biti staklenik? Koji staklenik odabrati? Kako odabrati čvrsti staklenik? Koje su bolje i koje su gore? Koji polikarbonat odabrati? Itd Odmah rezervirajte da ovdje nećemo oglašavati nikakve posebne marke, ali pokušajte dati opću ideju o načinu odabira staklenika od polikarbonata.
Ovisno o materijalu iz kojeg je napravljen okvir, svi se staklenici mogu podijeliti u dvije velike skupine:
1) Staklenici od pocinčanog profila
2) Staklenici s oslikanim prof. cijevi
Pogledajmo ih detaljnije.
Staklenici od pocinčanog profila, u pravilu, sastoje se od mnogih elemenata koji moraju biti spojeni zajedno tijekom montaže, a profil nije zatvoren. Ako govorimo o kvaliteti pocinčavanja, onda je vrlo malo podložno koroziji. To jest, neće hrđati. Ali istodobno takve strukture imaju vrlo nisku snagu. To je osobito vrijedno za jeftine staklenike. Lukovi tamo se sastoje od mnogo dijelova, debljina metala je često 0,5-0,8 mm, što ne podnosi nikakve kritike i snijeg opterećenja. Takvi staklenici, čak i od utjecaja vjetra, postaju labav. Skup takvog staklenika je dug i naporan proces, koji se ponekad proteže tjednima.
Staklenici od prof. Cijevi su općenito trajnije, ali skloniji su koroziji. Lukovi u takvim staklenicima često se sastoje od 1-2 elemenata, što je mnogo pouzdanije od luka pocinčanih staklenika. Skupština traje puno manje vremena (2 osobe bez iskustva zapravo prikupljaju takav staklenik u 5-8 sati).
Ono što treba obratiti pozornost prilikom odabira staklenika, kako se ne bi kolabirala zimi:
1) Koliko se elemenata sastoji od lukova i pribadača. Što manje, to bolje. U idealnom slučaju, kako bi se osiguralo da su lukovi bešavni, zavareni su pedjeli (tj. Svi elementi zvučnika u tvornici). Ovaj dizajn će imati maksimalnu snagu
2) Sekcija odjeljka - najbolji 20x40 mm (više se još ne događa)
3) Debljina metala - od 1,2 mm (više može biti, manje moguće)
4) Udaljenost između lukova je optimalno od 0,67 m. (A Bog zabranjuje kupnju staklenika s udaljenostima između lukova od 2 m)
5) Poprečni presjek baze je najmanje 20x40 - samo u ovom slučaju može se reći da staklenik ima bazu. Od dna 20x20 neće biti puno koristi.
Što tražiti pri odabiru polikarbonata:
1) Debljina od 4 mm. Izravno pitajte prodavače o debljini polikarbonata! Nema 3,5 mm i 3,8 mm. Ovo je niskokvalitetni polikarbonat koji će vas vrlo malo trajati
2) prisutnost zaštitnog sloja ultraljubičastog. Sloj se mora nanositi. Neki prodavači kažu da postoje aditivi od ultraljubičastog "u masi" - to jest, u sirovinama, od kojih se proizvodi polikarbonat. To je sve od lukavih, ovaj polikarbonat je zajamčen da bude uništen u 2-3 godina.
I posljednja želja: nemojte kupovati na uvjeravanje prodavača da je staklenika izvrsna, iako jeftina. To se ne događa! I tada ćete izgubiti mnogo više, kupujući sljedeće godine novi staklenik u zamjenu za stari uništen.
I kao jedan od velikih rekao: "Nisam toliko bogata da kupujem jeftine stvari."
V. Petrov
Pretplatite se besplatno na "VODNE SAVJETI"

Povezane vijesti

Komentari (0)

informacije
Posjetitelji u grupi gostiju. ne može komentirati ovu publikaciju.

Mjesto za vrtlare, cvjetnice, vrtlare
"Novine SadovoD." E-mail: [email protected]

Ponuda (Uncle Vovka @ 3.5.2013, 19:03)

Pa, za kvalitetu: = "Teremok".


Kvaliteta je dobra, ali samo - pati od kulture proizvodnje.

Pročitajte više:
Upravo prije godinu dana uzeo sam iz "Teremke" staklenik "ELITE" (čini se) iz četverokutne cijevi 25x25mm. Prikupio sam se - 5 dana. Dva puta mi je trebala "pomoć od prijatelja", ovo je početak skupštine (povlačenje i montaža krajeva) i polikarbonatna podstava.

Primjedbe su sljedeće.
1. Obloy i burrs - gdje god je to moguće. (Kad sam to shvatio, našao sam prigušenu i glupost svugdje na svim budućim vezama, unutar i izvan cijevi.)
2. sranje soostnost orah-vijak (oni su zavarene na cijev (prstiju), ne postoji ništa što ne može učiniti, postoji samo materija u skupštini).
Prilika željeza iz zavarivanja također ga je pokupila.
3. Na podnožju, udaljenost između lukova na svim rasponima je različita, plus ili minus 5 mm (prilikom montaže matyugi, ali sada neprimjetno) i
!!! jedan raspon iz nekog razloga bio je kraći od 25 mm (matyugi) !!!, ali simetrično na obje osnove. (kasnije se pokazalo korisnim, zbog polikarbonatnog zastora iznad ulaza).
Svi prsti su jednaki, pa sam prstima pratio ovaj let i oni su brzo prekinuti u tvrtki od onih vrlo 25mm i zavarenih novčića ponovno. (Istina je morala slušati, da ne razumijem ništa u montaži staklenika).
4. Polikarbonat je ponudio izbor od 3 mm ili "4 mm - dobar" - "GOST".
Bio sam vođen, ali tada se ispostavilo da je na stranicama pisalo "Gostovsky", ali iz nekog razloga GOST broj nije bio tamo.

)
Zbog čega je strana položiti - bez obzira što, mislim da će uskoro početi zalivši. Bilo je potrebno tražiti "židove" u gradu, kažu da je dobro.

Koji su profesionalci?
Vrijeme, isporuka, utovar, istovar - sve je jasno.
Zima je branio bez nosača "krova" - jak.

Moje pliće.
1. Nisam upozorio proizvođača da bih pogledao kvalitetu gotovog proizvoda (pretpostavljam da će sve biti u redu).
2. Nije provjerio proizvod prije učitavanja.
3. Lazed vidjeti uzorak od polikarbonata.
4. Nisam pripremio temelje unaprijed.
5. Nisam uklonio (ne pušio) željezne strugotine nakon bušenja rupa za samorezne vijke, a sada na tim mjestima ima hrđavih mrlja.

Ja ću dodati.
Ali sada vrijedi ljepotu, a djed i baka su sretni!
U ožujku su djedovi otišli u zemlju. Kuća je hladan i vlažan, u stakleniku + 28 ° C zovu vikendica: „Pjesme snijega čistiti, a sada sjediti, piti čaj u stakleniku”.

Post je uređivao ЕНЭС - 8.5.2013., 1:57

Grupa: Članovi
Postovi: 0 Članovi:
Član od:
Broj korisnika: 53670
Hvala je rekao: 427

UNEG. Mislim da će većina proizvođača imati iste ljuske. Vjerojatno su to posljedice strujanja ručnog montaže, kada stručnjak nema vremena prilagoditi svaki pojedinačni dio, kao i mjerenje svih dimenzija do milimetra.
Usput, uzorci koji su izložili Teremkom samo pate od toga, samo će biti "preokrenuti" više.
Zadržavam ti smetnje, zalisci, itd.

Ponuda (UNEG @ 8.5.2013, 2:48)

4. Nisam pripremio temelje unaprijed.


Budući da staklenik nije za prvu godinu, od čega je temelj?

Ponuda (UNEG @ 8.5.2013, 2:48)

Bilo je potrebno tražiti "židove" u gradu, kažu da je dobro.

ARTstudio. Pridružit ću se Bodi. što ćeš izaći iz novca? Pa, na primjer, okvir od 3 do 6 m. Koliko će to koštati?

ZONE HOBBY - forum

Postoji takav materijal, polikarbonat. Izgovorite klasičnu stvar.
Moj prijatelj, kolega seljaka, stavio je staklenik od polikarbonata.
Ne govori loše. Toplina se zadržava, sunčeve zrake su odsječene.
Dovoljno je svjetlo, ali nema topline u stakleniku. Imam vruće ljeto,
da se prolazi zalijevaju, snižavaju temperaturu i podižu vlagu.
Zrak se suši, užas. Tlo treba zalijevati dva puta dnevno.
Saznajte za polikarbonat.

Lijenost je moja majka i san, a moj otac je također vješt.
Karakter ne dopušta dugo sjesti. Jedna strana, dugo vremena da laže.
Ja po prirodi nemoj sjesti. Nisam uveden u vojsku, iz zdravstvenih razloga,
poslati u vojnu postrojenja, instalatera radijske opreme. sidish
na stolu 8 sati, paiaesh. Dvije godine napornog rada. Onda sam otišao u električare.
Tamo je nebo za mene. Održavanje i popravak industrijske opreme.
Cijeli dan na nogama. Od stroja do stroja. Od slavina do zavarivačke opreme.
Ponekad sam htjela sjesti. I sada, iz navike, naprijed-natrag,
tamo, sud. Izgledam, večer, ali što sam učinio?

O polikarbonatnim staklenicima znamo, prodaju se od nas, nisu jeftini. Recenzije nisu čule o tim staklenicima, ne mogu ništa reći.

Dmitrij je hvaljen zbog svojih plastenika, želim, imam 6-noga, sada želim još jednu, 4 m ili također u 6. Moj muž je rekao da će se graditi i polikarbonatne ploče, to je jeftinije da izađu.

Posljednji put uredio Olla dana 05. ožujka 2015., 16:00. Uredio je ukupno 1 put.

Zapravo, nisam se hvalio. I on je podijelio svoja postignuća. Uostalom, imamo nešto za pokazivanje. Neka se pokuša pohvaliti onima koji nemaju što pokazati. Neki korov raste. Prošle godine imali smo puno snijega. A godinu dana prije, toliko napunjen da sam imao na jednom stakleniku, čak i jedan staklo praska. Torturiran da snijeg snijeg.

Ove godine gotovo da nema snijega. Jednom uklonjena i sve. Sada je gola zemlja.
Ponekad kiše. Da mraz noću. Mala.

I imate dobar staklenik.
Dužina od šest metara. Koliko je širina?

Da, nisam htio uvrijediti, žao mi je, ako je to, i još uvijek je potrebno izgraditi staklenik, a ne svatko će biti u mogućnosti, ali moj muž ne zna, pa sam kupio gotove od polikarbonata, a prije toga je samo okvir i svake godine povukao film. Moja širina je poput 3 m, ne sjećam se točno, postavljam dva reda na obje strane. Ali mislim da to malo drugačije od ruba natrag dolje dvije noge, neka bude staza, a ekstremni rajčice ostatak na bočnom zidu, rastem dlinnoroslye rajčice, 1, 5 -2 m. Opet, hodat ću usko, još nisam ovladala takvom staklenikom, imam 2 godine.

Posljednji put uredio Olla 18. siječnja 2015., 21:59, uređeno je ukupno 1 put.

2 godine koristim, mogu dati neku procjenu.
Cijena - skupo, ako kupite cjelinu, to me koštalo 6 metar od 14 000 rubalja, u tekućim cijenama od 215 $, sabraše, a oni će i dalje dali 2.000 rubalja ($ 30). Ako kupite samo polikarbonatne ploče i napravite sam staklenik, postaje jeftiniji, 1 lista košta 1100 rubalja, oko 17 dolara približno po trenutnoj stopi.
Toplina - ne sprema, morate otvoriti prozor i vrata s druge strane, tako da je povjetarac bio.
Hladno - minus 5 za 2-3 dana za redom, onda sve unutar zamrzava. Stavio sam električnu peć na noć.
Žetva - ono što sijete, zatim žeti, ne raste sama po sebi, morate staviti ruke na sve.
Snijeg - stalno treba očistiti s krova i iskopati sa strane, inače će slomiti polikarbonat i čak saviti luk, iako su izrađeni od metala.

Posljednji put uredio Olla 18. siječnja 2015., 21:58, uredio je ukupno 1 put.

Već nekoliko godina prolazim pored tih staklenika u trgovinama i osjećam nekakav odbojni osjećaj od njih. Ne sviđa mi se oblika oblika polikarbonatnih staklenika. Na dva ekstremna reda visokih biljaka ne biljka.
Još jedan čimbenik, mislim da je cijena precijenjena, a sama staklenica reklamirana je za kupnju. zbog gustog snježnog pokrivača polikarbonatnih staklenika rastresiti, oni probijaju tuču. Pa, ako staklenik pored kuće, možete ukloniti snijega na vrijeme s krova. A ako je staklenik u zemlji i nema vremena za tamo, sve je novac u cijevi.

Olga, jeste li imali staklenike napravljene od drugih materijala - staklo, film? Možete li usporediti?

U mene su sve slojeve postavljene na isti način. Na stranama vrta. Podignuta od strane
visine 20-30 cm od razine tla. Širina kreveta je 50 cm, a zatim prelazi 50 cm.
U sredini je širine 1 m širine, pogodan je za servis s obje strane.
Prosječni krevet je također podignut. Pokušali smo i na drugom. Sadili i torbe,
i u kantima. Podignuti kreveti, za nas najprikladniji.

Kako odabrati staklenik od polikarbonata: savjeti i povratne informacije

U ovom trenutku vrlo popularni spremni polikarbonat staklenici Kako odabrati polikarbonat staklenika? Prvo, obratite pozornost na okvir. Zatim pogledajte poklopac. Ako oba odgovara, potrebno je poduzeti. Da biste shvatili kako je zgrada dobra, povratne informacije klijenata također će vam pomoći. Pročitajte ih i slijedite tragove naroda, odabrat ćete najbolju opciju.

Trenutno su gotovi staklenici od polikarbonata vrlo popularni. Postoji nekoliko razloga za to. Prvo, struktura je lagana. Drugo, to je pouzdano. Dodajte na to nisku cijenu, a shvatit ćete da najbolja opcija nije pronađena.

Opće značajke

Mnogi moderni proizvođači koriste polikarbonat za stvaranje staklenika. Od materijala je dobar, koja je njegova upotreba? Komentari potrošača govore o njemu:

  • materijal je izdržljiv, što omogućuje upotrebu listova od 0.3 mm za zgrade sorte "papar";
  • vijek trajanja ploča je prilično velik, kapacitet prolaska svjetlosti je visok;
  • polikarbonat je nezapaljiv, ne emitira štetne tvari tijekom požara;
  • materijal je duktilno, svjetlo, može imati UV zaštitu.

Prikazana svojstva čine zgrada takve vrste "papar" i druge pogodne za rad. Koji su zimski polikarbonatni staklenici bolji i zašto su popularniji od staklenika? Razmotrimo dalje.

Najbolja godišnja staklenička i sezonska destinacija polikarbonata - dizajn tvrtke "Will"

Ocjena najpopularnijih vrsta

Klima u našoj zemlji je nestabilna, tako da raste povrće može biti prilično teško. S obzirom na to, mnogi ljetni stanovnici radije stavljaju biljke u posebne staklenike, samo tako da možete spasiti žetvu. Ako ste zainteresirani za gotove dacha zgrade, bit će korisno saznati koji su staklenici priznati kao najbolji ove godine.

Staklenici iz "Will"

Najbolja godišnja staklenička i sezonska destinacija polikarbonata - dizajn tvrtke "Will". Proizvodi se u gradu Dubna (Moskovska predgrađa). Dolje su navedene najpopularnije opcije.

  • Staklenik «Dachnaya-2DMUM». Cijena okvira je visoka 2 metra i široka 3 metra i doseže 12800 rubalja. Zajedno s polikarbonatom, zgrada se može kupiti za 18 tisuća rubalja.
  • Staklenik Dachnaya-Strelka. Vijek trajanja je dugačak. Struktura je snažna, staklenika savršeno podnosi teške vremenske uvjete. Snijeg opterećenja po kvadratnom metru može doseći do 450 kilograma. Trošak okvira je oko 20 tisuća rubalja, okvir i polikarbonat - od 27 tisuća.

Tijekom cijele godine staklenika "Harvest" zaslužuje posebnu pozornost

"Suite Kremlja"

Ovaj dizajn pao je u ocjenu zbog niskih troškova. Proizvođač - "Novi oblici" (Moskva). Visina objekta je 2,1 m, širina - 3 metra. Dopušteno opterećenje na m 2 iznosi 234 kg. Cijena okvira je od 20 tisuća rubalja.

„Žetva”

Valja napomenuti i huglogodichnye staklenika "Harvest". Tvrtka je "TD Urozhai" (grad Nizhny Novgorod). Trošak okvira s polikarbonatom iznosi 12 tisuća rubalja. Najbolji model je Elit-Absolute.

"Uralochka"

Proizvođač je OOO Neftekamsk Mechanical Plant. Ako odlučite odabrati ovu opciju, znate, u različitim regijama cijena proizvoda varira. Snijeg opterećenja po m 2 - 20 kilograma.

"Perchina"

Okvir će koštati 7-8 tisuća rubalja, okvir s polikarbonatom - u 12-13 tisuća rubalja. Ne zahtijeva temelj. "Pepper" se razlikuje po tome što ne morate ukloniti polikarbonat za zimsko razdoblje.

Sjenica "Uralochka" (video)

Ova ocjena ne pretvara se da je najtočnija, ali pokazuje kako moderni staklenici zaslužuju veću pozornost. Ako imate mali vrt ili gradnju potrebno je kratko vrijeme, nema razloga da se nadoknadite, možete jednostavno instalirati staklenik na zemljištu. Shop staklenika je prilično skupo, a bilo koji staklenik košta nekoliko puta jeftiniji.

Kriteriji za odabir

Izaberite kako staklenika nije tako lako, lakše je izraditi staklenik. Najprije obratite pažnju na debljinu polikarbonatnog lista. Najcjelovitija je mogućnost proizvoda debljine 4 milimetara. Oni su idealni za izgradnju proljetnih i ljetnih zgrada sorte "papar". Takve se građevine zasebno razlikuju po tome što se u njima često postavljaju potporni lukovi.

Polikarbonat debljine 8-10 milimetara je bolji za zimsku gradnju. Materijal s prikazanom debljinom ima izvrsnu čvrstoću, nisku toplinsku vodljivost i dobar prijenos svjetlosti. Razmak između stupova je prilično velik.

Staklenik "Dachnaya-Strelka" može nositi opterećenje snijega po kvadratnom metru do 450 kilograma

Prilikom odabira staklenika od polikarbonata debljine od 16-20 milimetara dobit ćete toplu konstrukciju, staklenik u ovom slučaju samo gubi. Međutim, polikarbonatni listovi prezentiranog plana imaju ogroman broj peleta koji ih sprječava da prolaze sunčeve zrake. Kao rezultat toga, ispostavilo se da je bolje koristiti prikazanu konstrukciju za staklenike ili zimske vrtove.

Sva sol u okviru

Prilikom odabira staklenika za pravilno obratiti posebnu pozornost karakteristikama okvira, život okvira ovisi o tome. Može se izrađivati ​​u obliku profila M, V i U. Postoji još jedna mogućnost koja je popularna, kako kažu recenzenti - pocinčana profilirana cijev, s kvadratnom sekcijom od 30x30 milimetara. Prikazana verzija smatra se najpouzdanijima. Međutim, on ima jedan mali nedostatak - cijena.

Odabir dizajna vrijedi obratiti pozornost na debljinu metala. Ovisi o životu staklenika. Profilirani okviri sorte "papar" savršeno podnose transport, malu težinu, dobro su sastavljeni. Međutim, ne mogu podnijeti veliku količinu snijega.

Okvir od pocinčane profilirane cijevi smatra se najpouzdanijom opcijom

Ako ste u potrazi za zimskom gradnjom, koja će koštati jeftino, bolje je dati prednost PVC-okvira. Budući da takav proizvod ima mali koeficijent toplinske provodljivosti, hladni zrak ne prodire točno u staklenik. Povratne informacije o ovoj opciji pozitivne su, ali postoji značajan nedostatak - okvir je previše lagan. To znači da ga jak vjetar može jednostavno odvesti.

Nije zabranjeno odabrati okvir za staklenik i drvo, ali životni vijek u ovom slučaju će biti mali. Međutim, stablo izgleda estetski ugodno, dobro apsorbira toplinu, što znači da će mikroklima u sobi biti optimalna. No, vrijedi sjetiti se da visoka vlažnost šteti stablu, može početi truliti.

Preporuča se odabrati okvir od aluminija. Ovaj materijal ne hrđe, malo teži, a ako dobro popravite, neće ići nigdje. Istodobno, strukturu karakterizira dobra toplinska vodljivost, što znači sporo hlađenje staklenika noću.

Izbor izbor staklenika iz polikarbonata, bit će dobro obratiti pažnju na debljinu stjenke i poprečni presjek profilne cijevi. Kako bi struktura izdržala opterećenja snijega, debljina metala mora biti najmanje 0,5 milimetara.

Prikupljajte staklenik prema uputama, inače se mogu pojaviti neki problemi

Recenzije kupaca

Ako odlučite odabrati staklenik od polikarbonata, definitivno ga nećete izgubiti. Zgrade savršeno izdržavaju zimsku hladnoću, u njima mogu posaditi gotovo sve usjeve, čak i ranije nego obično. Žetva povrća u dizajnu roda zastupljena je izvrsna, a čak i noću hladne biljke ne zamrzavaju.

Međutim, povratne informacije potrošača sugeriraju da je nužno prikupiti staklenik kompetentno, inače bi se mogli pojaviti neki problemi. Dakle, ako bočni zidovi nisu ispravno prekriveni, kondenzat se može smanjiti - to se mora uzeti u obzir.

Životni vijek zgrade je dug - više od 3 godine. Ali ponekad konstrukcija "papra" može uspjeti zbog snježnih opterećenja, pa se preporuča dati prednost ojačanim strukturama. Bolje malo overpay odmah, a zatim trošiti novac na popravak.

Kako odabrati staklenik (video)

Da bi se odabrao staklenik od polikarbonata, mora se uzeti u obzir nekoliko točaka. Prije svega, pročitajte recenzije - oni obično otkrivaju istinu. Ali mnogo ovisi o tome što je vaš cilj. Dakle, pokušavajući uštedjeti novac, vrijedi davati prednost stakleniku "Pepper", a bolje je kupiti staklenik. Ako vam je potrebna struktura s dugim očekivanim životnim vijekom, odaberite skup staklenika od polikarbonata opremljenu jakom bazom.

Da ne biste izgubili materijal, svakako ga spremite na društvenu mrežu Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, jednostavno klikom na gumb u nastavku:

Dodatne Publikacije O Biljkama