Najbolje vrste krastavaca za otvoreno tlo: opis i značajke sorti

Čini se da takva stvar poput rastućih krastavaca ne predstavlja ništa komplicirano. Prema poznatim osobama, to je zapravo tako. Istina, ako se naoružate određenim znanjem. Na primjer, kako odabrati pravu vrstu povrća. Da biste razumjeli cijelu vrstu krastavaca, možete odgovoriti na tri pitanja.

Kako odabrati pravu sortu?

  • Gdje će se povrće uzgajati? U pravilu, "zeleno" raste u stakleniku, stakleniku ili otvorenom terenu. Nije neuobičajeno i raste ih na prozoru.
  • Kada biste željeli žetvu? Možete jesti mlade krastavce početkom lipnja. Najviše pacijenti spremni su pričekati do srpnja ili kolovoza.
  • Koliko dugo želim žetvu krastavaca?

Prema tom principu, "zeleno" uvjetno je podijeljeno na rano, srednje i kasno. Važno je zapamtiti da su rane biljne vrste češće bolesne. Osim toga, u usporedbi s kasnijim, oni imaju kraće razdoblje plodnosti. Ako je ocjena krastavca ispravno odabrana, one se ne bore ni od prašne plijesni - lažne ili stvarne, ili bakterije. Glavna stvar je da obratite pažnju na povećanu otpornost biljaka na te prevare.

Također je potrebno utvrditi što je za povrće. Naposljetku, netko ih voli spasiti, a netko voli pucketati svježe. Ovdje se razlikuje salata, slana i univerzalna sorta. Naravno, svaki od njih ima određene prednosti.

Najbolje vrste krastavaca za uzgoj na otvorenom

Mnoge od tih sorti koje se priznaju kao uspješne, odnose se na hibride. Oni se lako razlikuju po oznakama F1. Hibridi se dobivaju prelaskom sjemena prve generacije. Takva biljka bi trebala biti:

  1. Hardy;
  2. plodna;
  3. imati zavidan okus voća.

Međutim, ne preporuča se sakupljanje sjemena iz nje. Uostalom, životni vijek takve ljepote je samo godinu dana. Ako se sjeme uzima iz nje, može se pojaviti velik broj biljaka.

Travanj F1

Hibrid, koji je rano i univerzalno, oblikuje se 45-55 dana od trenutka nastanka. Usput, to se lako uzgaja ne samo na otvorenom terenu, ali i na prozoru i balkonu. Razlog tome je kompaktna veličina biljke, i njegova "sposobnost" samoreguliranja grananja. Voće koje imaju cilindričan oblik, velike su veličine. Njihova masa često doseže do 200-250 grama, a duljina - do 22-25 centimetara. Ugodne dopune ne zahtijevaju brigu, nedostatak gorčine, hladno otpor.

Masha F1

Hibrid ima sposobnost stvaranja plodova bez oprašivanja i oplodnje. Osim toga, to je ultra-sazrijevanje (35-39 dana) i visoki prinos, karakterizira dugo razdoblje plodnosti. Voće - sitnice s velikim tuberkulama, njihov oblik - pravilno cilindrični. Imaju izvrsne karakteristike okusa, ne gorku. Ukusno ne samo konzervirano, već i "izravno iz oraha". Bonus - otpornost na mnoge bolesti. Nepovoljni za uzgojni uvjeti također ne sprečavaju da se dobije "hrskavo žetvu".

Ant F1

Posjeduje takve osobine kao što su samoizdržavanje i iznimno hrapavost (35-39 dana). Srednji lišće biljka ima ograničeno grananje ploda na stranama. Voće, koje raste do 12 centimetara, ima veliku veličinu tuberkula i oblik cilindra. Pored lažnih i pravih praškastih plijesni, sorta je imuna na maslinovo mrlje.

Proljeće F1

Hibrid se odnosi na pčelinje prašine i rane sorte. Pričekajte da će voće imati samo 48-55 dana. Imuni na različite bolesti. Krastavci s malim tuberkulama i rijetke kralježnice posjeduju oblik cilindra. Oni ne gorku i aktivno su slani i konzervirani. Duljina krastavca spremna za jelo je 12 centimetara, a masa oko 100 grama.

Connie F1

Uzgajivačnica je vrsta rajčice koja ne treba oprašivanje i ima povećani prinos. Nakon 43-45 dana (početna točka - pojava izbojaka), biljka će se radovati svojim žetvom. Grm je srednjeg luka. Krastavci su mali - samo 6 - 7 centimetara duljine, 60-80 grama u težini, imaju oblik cilindra. Ugodan pogled na:

  1. fino pijan;
  2. s bjelkastim spinulama;
  3. svijetlo zelena boja.

Hrskavo, sočno, ukusno voće apsolutno nije gorko. Hibrid je otporan na prekomjerno rastezanje, korijen korijena i prašak plijesan koji se ne boji. Krastavci su jednako ukusni kao svježi i konzervirani.

Miranda F1

  1. rana zrelost;
  2. visoki prinos;
  3. svestranost.

Na biljci bez oprašivanja pojavljuju se plodovi ženskog tipa cvatnje. Voće raste na 11 do 12 centimetara i 110-120 grama težine. Imaju bijele šiljke i oblik cilindra. Boja je zelena s bijelim mrljama, a do srednjeg dijela - također s trakama. Jake voće s veličanstvenom aromom dobri su u salatama i kiselim kiselinama. Povećanja - hladno otpor i otpornost na najčešće bolesti.

Više s F1

Ira F1

Ovaj hibridni hibrid pripada iznimno hrapavim. Za formiranje voća, biljka će trajati oko 50 dana. Uzgojeni krastavci su cilindrični, s velikim tuberkulama, tamnozelene boje, s bijelim pubescentom. Duljina - oko 15 centimetara i težina - oko 85 grama. Debeli i svjež meso, osim toga, ugodno je za ukus. Biljka daje izvrsnu žetvu krastavca i imunitet je na bolesti.

Emerald Flux F1

Hibridno rano - za zrenje voća traje oko 48 dana. Grm je slabo lobed. Ženska vrsta cvatnje prevladava. Krastavci su izduženi - cilindrični, s tuberkulama, tamno-zelene boje, s tankom kožom. Duljina - oko 50 centimetara i težina - oko 200 grama. Okus i miris krastavca jednostavno su veličanstveni. Oni su:

  1. hladno otporan;
  2. hlad tolerantna;
  3. ne pate od praškastih plijesni;
  4. imaju dugo razdoblje plodnosti.

Neophodno u salatama.

Corinne F1

Hibrid je karakteriziran visokim prinosom i iznimno čvrstim otporom. Krastavci su poboljšana verzija Connie F1. To su jabuke, duljine 10 centimetara, tamnozelene, s malim tuberkulama i bijelim spinulama, bez gorčine. Imaju izvrsnu dosljednost. Hibrid je imun na mnoge bolesti. Prilikom soljenja, zadržite hrskavost i gustoću.

Gourmet "Madame" F1

Rani hibridni praščići s pčelama tvore voće nakon 48 dana nakon što su sadnice postale vidljive. Ove snažne biljke dominiraju ženske vrste cvjetanja. Oblik krastavaca je cilindričan, kratak, s malim, često lociranim tuberkulama, bijelim spinulama, tankom, osjetljivom kožom. Imaju male bijele pruge. Duljina u centimetrima - 12, težina u gramima - 85. Gusti plodovi ne prerastu i ne postaju žuti. Gutljaj je odsutan. Biljka nije pod utjecajem korijena korijena i plijesni plijesni, ima intenzivno stvaranje voća. Koristite krastavce svježe, slane i konzervirane.

Uz to, možete saditi vrste koje nisu označene F1 na otvorenom terenu. Oni također imaju prednosti dopuštajući im da rastu na taj način.

Koje ne-hibridne sorte preporučuju kamioneri?

U svrhu uzgoja na otvorenom terenu, iskusni vrtlari preporučuju korištenje nekoliko sorti takvih krastavca.

elegantan

Raznolikost pčelinjeg praha, ranog zrenja pojavljuje se nakon otprilike 60 dana. Oni su bijeli obrazi, s malim tuberkulama, duljine 13 centimetara i težinom od 140 grama. Raznolikost je hladna i nije imuna na maslinovo mrlje. Krastavci su ukusni u svježem i slanom obliku.

Erofei

Pivo je zagađeno srednjim sazrijevanjem raznolikosti univerzalno. Savršeno prikladan za kisele krastavce i svježu upotrebu. Biljka je snažna i ima veliku granu. Zelenets male veličine - samo 6-7 centimetara, oblik je izdužen-jajolik, blago tuberkulacija. Ne boji se plijesni.

konkurent

Za zrenje krastavca biljka će trebati od 45 do 55 dana. Ova proročanstvo, povezano s povećanim prinosom i nenadmašnim okusom, čini krastavcima izvrsnu slana raznolikost. Plodovi do 12 centimetara dugi, čiji je oblik izduženi - ovalni ili cilindrični, potpuno pokrivaju veliku veličinu tuberkuloze. I težina nije uspjela - 120 grama. Biljka će biti u stanju izdržati bakterijske mrlje i praškasti plijesni.

Nezhinsky 12

Kao što kažu poljoprivrednici, jedna od najboljih slanih sorti. To je srednje veličine i prašine pčela. Osim toga, krastavci su nepretenciozni u svojoj skrbi i nisu osjetljivi na bolesti. Grm je dugo rasprostranjen. fruitlets:

  1. Ukratko;
  2. krupnobugorchatye;
  3. s crnim bodljama;
  4. imaju hrskav meso i ukusan ukus.

Oblik je izdužen - jajoliki, težina od 80 do 100 grama, a duljina - do 12 centimetara. Raznolikost ne pati od bakterije i maslina.

ukusan

Rana biljka je snažna, s dugim trepavicama. Voće su cilindrične, s malim tuberkulama, nježnom tamnozelenom kožom, rastu do 12 centimetara. Tijelo je gusta, s mnogo šećera. Mala veličina sjemenske komore sugerira da su ti krastavci najbolje slani.

Prepoznavanje kamionetara za sadnju na otvorenom terenu i takvih vrsta "zelenih" kao "Phoenix" i "Daleki istok" zaslužili su priznanje.

Što kažu kamioni?

Naravno, kao što je rekao ide, „okus i boju.....” Ipak, ako ste pročitali recenzije vrtlar, možete dobiti korisne informacije koje će pomoći odrediti „zelonenkih” izbor za vanjsku kultivaciju.

"Proljeće F1" i "Masha F1", vjerojatno najprofitabilniji. Drugi je također loš za one koji žele uzgajati povrće na prozorima. Ali ako svi isti krastavci rastu na otvorenom terenu, glavna stvar za njih je umjereno zalijevanje. Dakle, postoji i prilika za žetvu čak iu listopadu.

Nema ništa bolje od krastavca "Alligator" F1. Dugi period plodnog i izvrsnog okusa - za one koji vole svježe voće. Ali za sol takva sorta je bolje rezati na kriške.

„Kineski bolesti otporni na” F1, gherkin „kresivo Box” F1, krastavci razred „sol-premaz” ima dugu i obilnom plodnih, otkriva ukus i proizvoda karakteristike, pa se preporučuje za kiseljenje. Osim toga, oni su otporni na najčešće bolesti.

Što još treba znati?

Među hibridnim sortama krastavca se plijesni i partenokarpni, tj. Sposobni oblikovati jajnike i donositi plod bez oprašivanja. Pri odabiru prve, važno je da su pčele bile na mjestu.

Prisutnost muškog i ženskog cvijeća pomoći će izbjeći šupljine. Obično prva ima tri, a drugi - četverostrani oblik. Odredite spol biljke može biti na prvom fetusu. Da biste to učinili, mora se razrezati i vidjeti kako su sjeme postavljene. U muškom krastavcu nalaze se u tri segmenta, za žensku krastavu u četiri segmenta.

Određivanje onih sorti krastavaca koji su prikladniji za uzgoj na otvorenom terenu, vrijedno je zapamtiti o zoniranim sjemenkama, testiranim od strane više generacija kamiona.

Krastavac Karin F1 8 komada. (Nizozemska)

Šifra proizvoda: 101175

  • Poklon za svaku narudžbu
  • Mi isporučujemo diljem Rusije
  • Ne sviđa mi se - vratit ćemo novac
  • Marka: Havrysh
  • Postotak klijavosti: 100

6 nevjerojatnih razloga da postanete naš redovni kupac

Razvili smo jedinstvene uvjete za kupnju sjemena. Dobivate produženo jamstvo, ubrzanu isporuku, kao i niz darova

Opis Krastavac Carin F1 8 kom. (Nizozemska)

Karin F1 "prekomorski" gost u Rusiji (izbor Nizozemske). Krastava rano zrelo, nakon 38-48 dana u vrtu možete odabrati prvo voće.

Vrijednost sorte je prijateljska i bogata, rana žetva, dobre komercijalne kvalitete, a ne šupljina. Jedna od najprofitabilnijih sorti na krevetu je do 5 kg, au stakleniku kompaktnog filma do 13 kg / m2.

Hibridni tip Claudia, koji je do sada vrlo popularan kod kamionera, nadmašio je svoj prinos i kvalitetu voća.

Biljka je moćna, neodređena, sa srednjim nijansama i s visokom snagom rasta. Partenokarpni (samo-oplodeni) znači da nisu potrebni oprašivači, što je važno u staklenicima gdje je teško dobiti pčele i insekte.

Hibridna karina s jajnicima jajnika (3-7 komada) u svakom intersticiju, to je dovoljno hrane. Ne treba posebni uvjeti za rast. Može rasti iu otvorenom krevetu iu privremenom skloništu.

Zelenets mali, izravnati, ovalno-cilindrični, s često nalaze male pimples, pubescence je bijela. Boja od tamnozelene boje na stabljici do zelene boje na vrhu, s blago primjetnim, kratkim, svjetlo-zelenim prugama.

Duljina fetusa je 8 do 10 cm, težina 50-70 g. S malom sjemenom komorom i vrlo sitnim sjemenkama ne nastaju šupljine. Okus je blago slatko, bez gorčine, malo "vodenog", ima izražen okus krastavaca.

Otporan na glavne bolesti bundeve.

Idealno ne samo u ljetnim salatama, okroshke, na sendvičima, već iu očuvanju doma. Za soljenje u staklenke pogodan, ali će biti mekan i vodenasti.

Raznolikost podnosi nepovoljne vremenske uvjete, ali kao kukuruzni krastavac s snopom jajnika vrlo je zahtjevan:

1. Plodnost tla

2. Sadnja sjemena u tlu zagrijana na 10-15 ° C

3. Vlažnost tla i zraka (zalijevanje česte tople vode, grijanje na suncu, po mogućnosti u zalasku sunca, kako ne bi oštetile lišće)

4. Hranjenje tijekom cijelog rasta

5. Biljka treba vertikalnu potporu, za dobru osvjetljenost i ventilaciju, koja sprječava mnoge bolesti

6. Formiranje grma (prstohvat glavne stabljike nije potrebno, sve dok to ne raste na željenu visinu, a mogu letjeti kroz gornju traku da bi mogao rasti prema dolje)

7. Redovito berbu

O hibridima može puno razgovarati, ali stvoreni su za rano, povećani prinos i visoku otpornost na bolesti.

Prema mišljenju mnogih poljoprivrednika koji rastu F1 Karin godine, ispada da nikad ne uspije, grm raste vrlo brzo, plodnih aktivno „kao na slici” u turšiju.

Krastavac F1 - recenzije

Negativne povratne informacije

Krastavac cvjeta i ima malo voća, ali oni postaju žuti i umiru.

Visina pola metra i ostalo. vitka, mala. Možda ne znam kako... ali neću više posaditi.

Nina Pavlovna Rumyantseva (Razin)

vrlo plodan hibrid! Okus? Zapravo, ali nemojte raspravljati o ukusu.

Raznolikost je vrlo dobra, ali posljednje dvije godine ne klijati, koliko nije uzalud uzelo sve. Prodano sjeme vjerojatno nije zrelo. Ne uzimam više.

  • Prijatno klijanje
  • sadnice za veselje.

Pokušali smo posaditi krastavce "Ajax F1" dvije sezone. Oba vremena nisu posve uspješna. Valja napomenuti da "Ajax" germi vrlo dobro, zapravo stopa klijanja je sto posto. Sadnice su čvrste, ne smiju, usput, jedan od rijetkih krastavaca čije se sadnice ne snažno protežu zbog nedostatka svjetlosti.

Međutim, kada se zasadite na otvorenom terenu ili pod filmskim skloništem (mali toplo), počinju problemi. Krastavac "Ajax F1" prilično je kapriciozan i na tlo i na temperaturu. "Boli" kada presađivanje (biljka mnoge sorte) već neko vrijeme u usporedbi s drugim hibridima.

Ali to nije sve nedostatke. Ovaj hibridni krastavac "Ajax F1" na očima naše i moje supruge vrlo je sklon takvim bolestima poput mozaika. Obje godišnje doba, svi grmovi bili su zaraženi, iako su pored drugih sorti i nisu mislili na ozljede. Ne koristimo nikakve kemijske sredstva za borbu protiv ove bolesti, pa smo sada odustali od Ajaxa.

Ne pokušavamo ovo biljke više zasaditi. Postoji još jedan nedostatak, kod uklanjanja tih krastavaca očito nije namijenjen. U svakom slučaju, nemamo nikakve veze s ovim hibridom. Banke eksplodiraju, zašto je nejasno, ostali hibridi su izvrsni tijekom cijele zime.

Neću to preporučiti, iako rastuća regija (sjeveroistočna europska dio Ruske Federacije) možda neće biti prikladna.

Neutralna povratna informacija

  • Veliki ukus
  • rani i skladni plodovi

Doslovno prije 10 dana jedan uragan vjetar uništio je naš staklenik, koji nam je vjerom i istinom služio već dugi niz godina. Pokušao sam uzgojiti mnoge hibride krastavca u stakleniku, ali na kraju sam se zaustavio na F1 Hrabrosti.

Što me privuklo ovom hibridu? - Prvo, činjenica da su zelenci na to vrlo brzo pričvršćeni, čak i prije nego na poznatom njemačkom F1. Osim toga, hibridni Courage F1 krastavac vrlo "poslušan" bič, koji se uredno zavijati duž vrpca prema gore, ostavljajući slobodne prolaze.

Krastavci Courage F1 su uredni, hrskavi, vrlo mirisni, sa svježim zasićenim okusom, bez vodene, kao što se ponekad događa, bez gorčine. Bolesti su slabe, ali vrlo slabo podnose sušu. Vole biti vlažne i ne previše vruće u stakleniku. I na otvorenom terenu, dobro raste. Ali u hladnom vremenu prestaje rast i plod.

Za staklenik - Courage F1 je super, preporučujem!

Krastavci su vrlo osjetljivi na zalijevanje. sorta nije biljka. tijekom plodiranja, hranite mikroelemente prema uputama na pakiranju. ako je paket napisan za konzerviranje ili univerzalnu namjenu - može se konzervirati. ako ne, jednostavno ga upotrijebite svježe.

Kod mene Masha F1 razlikuje različite oblike i veličine od jedne strane. Postoje crne obraze, bijele obraze, dulje, kraće. Uglavnom, kratkotrajan, ne mogu reći da je to rijetko čudno. Previše biljaka s muškim cvjetovima, iako se tvrdi da je parthenokarpična.

Pozitivna povratna informacija

Moj omiljeni hibrid krastavca! Kapacitet klijanja je 100%. Produženo razdoblje plodnosti. Stabilno popustljiv, krastavci redovnog oblika, bez gorčine (čak i kod neprikladnog zalijevanja).

Kupio je ili kupio i sretan je ili dovoljan. Crvenkasti mali krastavci, kupit ću sve više i više. Savjetujem! Platit ću sljedeće godine, t. Za vrlo ukusne krastavce, kao i cijelu obitelj. Idealno za salate!

Sve raste! Vrt, vikend, kuhinjski vrt

  • Veliki ukus
  • rani i skladni plodovi
  • Cijena ne mora odgovarati svima

„Pokušao sam rasti u stakleniku, mnogi hibridi krastavaca, ali na kraju zaustavio na Courage F1 Ono što me privuklo na ovaj hibrid -.? Prije svega, činjenica da Zelentsy uprte u njega vrlo rano, čak i prije poznatog njemačkog F1 toga. hibridnog krastavac Hrabrost F1 vrlo „poslušna” bič da pažljivo rotor od kanap, ostavljajući slobodan prolaz. Sami krastavci Hrabrost F1 uredan, čist, vrlo aromatično, sa svježim bogatim okusom, a ne voden, kao što ponekad dogodi, i bez gorčine. Bolesti su slabe, ali vrlo loše Renos suša ljubav prema stakleniku je mokra i ne previše vruće, također, dobro rastu na otvorenom terenu, ali po hladnom vremenu zamrzava rast i plodnih za staklenike -.... Courage F1 je super, preporučam! "

Raznolikost je vrlo plodna. Sjemenke nikada nisu uspjele, klijanje je izvrsno. Rasti u stakleniku na tralizama u jednom stabljici. Okupljamo se svaki drugi dan svakog ljeta, ponekad u jesen. Pogodan uglavnom za svježu potrošnju i prodaju. Za očuvanje njihova kultivacija nema puno smisla, jer su prilično velike (10-12 cm) i puni. Morat ćemo kopati nepržene krastavce, tako da izgledaju lijepo u banci. Ali okus je odličan, miris svjež, čist. Cortex je tanak, nije grub, tamno zeleni, s bijelim bodljama. =

Volio sam ih jako. Osjetljivo, sočno, s vrlo malim sjemenkama. Ali samo odredište salate, stoga nemojte mnogo sijati, dovoljno dva ili tri korijena.

Moji su centimeteri 30-40, posadio sam u stakleniku.

Postao sam, jako se svidio okus, sad sijem nekoliko grmlja svake godine.

To krastavac kombinira sve što mi treba od krastavaca: rano, dobar klijavost sjemena (svega Sadnjom uzašao izvorni i svaki sjeme) prinos, daje lijepe glatke krastavaca, koje su dobre za konzerviranje i nije gorak.

Zbog preranosti, uspio sam uzgajati 2 kulture ovog krastavaca i, kako se ispostavilo, ne boji se malih prehlada, i dalje je donio plod čak u listopadu na otvorenom terenu.

Od svih krastava koje sam posadio, Ajax se pokazao najspornijim na bolesti i štetnike.

Ima snažan, razgranati grm, koji je bolje rasti na tralizama ili rešetki.

Ova raznolikost nizozemskog uzgoja i odnosi se na seljaka, tako da postoje velike pakete sjemena za 50 poena, 100 komada, 200 komada, to se čini jeftinije

Krastavac Masha F1, i istina, popularan je ne samo u ljetnim stanovnicima, već iu industrijskoj proizvodnji. Ova se sorta može uzgajati u otvorenom i zatvorenom tlu. Nesumnjive pozitivne osobine sorte su njegova sposobnost da se oprašuje i dobra transportabilnost, za koju ga cijenimo poljoprivredni proizvođači. Raznolikost rano zrenje (35-40 dana), visoko popustljiv, otporan na bolesti.

S dovoljnom svjetlošću i povoljnim temperaturama biljka se dobro razvija i jača. To uvelike olakšava brigu i žetvu. S punom pažnjom i prehranom na jajnicima može se formirati 6-7 voća. Zreli plodovi mogu narasti do 11 cm duljine, ali iskusni poljoprivrednici kažu da je bolje skupljati ih kad plod ne prelazi 9 cm, to je otprilike svaka tri dana.

Možete koristiti krastavce Mashine sorte i u salatama i slani. Okus je dobar.

Karina (Karin) F1 krastavac hibrid

KARINA (KARIN) F1 (Carine)

tamnozelene, sitno izblijedjelo voće razlikuje se od guste konzistencije bez praznina i izvrsnog okusa bez gorčine. Krastavac kombinira rani prinos odlične kvalitete i svestranosti uporabe: idealno je ne samo za izradu svježe salate, već i za uklanjanje. Osobitosti uzgoja: preporučuje se odjevanje na ogrlicu i oblikovanje biljaka; moguće je uzgajati u stakleniku i otvoriti tlo. Krastavac karin F1 uključen je u Državni registar Ruske Federacije za uzgoj na otvorenom terenu i pod filmskim skloništima u LPH.

Seeds Gavrish Krastavci Hrabrost F1 - pregled

Na mojoj stranici krastavci "Hrabrost" zamijenili su sve nizozemske sorte. Ali kako kažu - obitelj nije bez nakaza, čak i nije me mogao razočarati.

Moj najdraži hibridni Kurazh sam sadio nekoliko godina. Ja sam supotpornik samopopuliranih krastavaca, takve krastavce ne utječu lošeg vremena, čak i kiše ili ako su jajnici ionako hladno. Stoga se takvi krastavci mogu uzgajati i na otvorenom iu zatvorenom tlu. Hrabrost se odnosi na samo-oprašivanje. To daje 100% prinos, krastavac je vrlo velik dio, zahvaljujući velikom broju jajnika na glavnom pušenju, prati od ranog ljeta do kasne jeseni do mraza. Nakon prikupljanja krastavaca u sinusima počinju formirati nove jajnike.

Sa 5-6 listova klice počinju se formirati i suspendiran u stabljici, uklanjanje bočne odojak. Ne volim kad su krastavci leže na tlu, u limbu, manje su podložni bolestima, bič nije oštećen, bolje je za prikupljanje, poboljšano iskorištenje i povećava razdoblje plodnih.

Hrabrost je jedna od srednerosloe biljke ranih hibrida, ali raste snažno, tako da preljev laterala obvezni rad, inače će biti šuma lišća.

Pokušao sam biljku uvezenih hibrida, ali u pogledu prinosa, otpornosti na bolesti, Hrabrost ne zaostaje za njima. Ovaj krastavac nema muški cvjetovi, odmah je formirao cvijet s jajnicima.

Raznolikost je univerzalna, osjeća se dobro iu otvorenom iu zaštićenoj podlozi.

Krastavci su ukusni, slatki, mirisni, svjež, i što je najvažnije, bez gorčine, dobro kao svježe ili za konzerviranje, konzerviranje i marinadu.

Tijekom zime krastavci otići s praskom, a proljeće je samo par staklenke, dobro, to je u to vrijeme bilo je svježe bilje, a kombinacija kiseli krastavci sa zelje, ali s krumpirom, dobro, samo Yum!

Ali to nije ništa što kažu - obitelj nije bez nakaza... Riječ je o krastavcima koji su "dobili" u obitelji Hrabrost. Jedan krastavac ne stvara vrijeme, ali ga može pokvariti. I to se dogodilo u mom slučaju.

Među svim idealnim krastavcima,

Da, onaj gorak, gusta koža! Posebno okrugli krastavac, koji je manji od kokošjeg jaja.

Ali, unatoč takvoj jeftinoj, hrabrosti mi se jako sviđa i neću odbaciti rezultat.

I preporučujem svim zainteresiranima!

Hvala na pozornosti!

Ako ste zainteresirani za ostale recenzije, pročitajte ovdje:

i još mnogo toga, mnogi drugi.

Forum vrtlara Vaš vrt

Internetski klub Vaš je vrt zajednica ljudi koji žele kultivirati vrtne biljke.

O krastavcima. (II. Dio)

  • Idi na stranicu:

O krastavcima. (II. Dio)

Poruka Elenochke »29. siječnja 2014, 15:04

Re: I o krastavcima.

Post by Tatyana »dana 29. siječnja 2014., 16:00 sati

Re: I o krastavcima.

Post Yelenochka dana 29. siječnja 2014., 16:13

Re: I o krastavcima.

Objavio / la Tatyana dana 29. siječnja 2014., 17:00 sati

Re: I o krastavcima.

Post by Liliya dana 29. siječnja, 17:13

Re: I o krastavcima.

Poruka Elenochke »29. siječnja 2014, 17:32

Re: I o krastavcima.

Ann poruku »Jan 29, 2014, 6:25 pm

Re: I o krastavcima.

Post by Tatyana dana 29. siječnja 2014., 8:32

Re: I o krastavcima.

Poruka Elenochke »29. siječnja 2014, 10:31 sati

Re: I o krastavcima.

Post Posted: Wed Jan 29, 2011

Re: I o krastavcima.

Post Posted: Wed Jan 29, 2012 4:31 pm

Re: I o krastavcima.

Post by Esme »on Jan 30, 2014, 2:38 am

Re: I o krastavcima.

Annova poruka »30. siječnja 2014, 14:31

Sjeme krastavac Corinne F1, samo-oprašivao, 7 kom.

  • Opće informacije
  • Zaštitni znak: Sibirski vrt
  • Članak 1761904
  • Potvrda Ne podliježe certifikaciji
  • Zemlja Rusija
  • Sadržaj sastava
  • Pakiranje i pakiranje
  • U kutiji 100 komada
  • Pakiranje u 10 komada
  • Pojedinačno pakiranje
  • Veličina pakiranja 0,2 cm x 8 cm x 14,5 cm
  • Dimenzije i težina
  • Težina 3g
  • Značajke
  • Pogledajte Self-pollinating

Čak i na malom vrtu možete dobiti bogatu žetvu vitamina bogatih povrćem. Svježi, ukusni i mesnati plodovi rastu samo od kvalitetnog sjemena. Moderna je znanost naučila izvući sorte koje se razvijaju u najneplodnijem tlu i zahtijevaju minimalnu skrb.

Sjemenke kukuruz Corinna F1, samoopastivo, 7 komada brzo i masivno rastu, bez isporuke vrtlara bilo kakvih problema. Nepretenciozna biljka predstavlja prekrasan plod, koji ima visok sadržaj dragocjenih elemenata u tragovima i pokazuje izvrsno okus kako u kulinarskim jelima tako iu domaćoj konzervi.

Raznolikost koju su razvili iskusni uzgajivači otporan je na uobičajene bolesti, ne boji se hladne i suše. Aktivno raste i oblikuje u uvjetima slabog osvjetljenja.

Savjeti za uzgoj povrća

  • Izaberite kvalitetne sjemenke iz dokazanih proizvođača. Možete spremiti na sadni materijal, ali to učiniti s umom.
  • Povrće je obilato plod samo na zemlji pogodnoj za njih. Na primjer, kupus može umrijeti pored rajčice, ali biti zdrava uz mentu ili timijan.
  • Sadnice će biti vrlo tromo ako se uzgajaju u pogrešnom spremniku. Prevelik ili skučen, slabo isušen, ili samo niskokvalitetni spremnik uništava klice ili ga pokvari.
  • Ne zaboravite pripremiti sjeme za sadnju. Često prije sjetve ne promiče pravilnu klijavost, već cijeli vrt čuva od infekcija koje mogu sadržavati sjemenke.
  • Druga uobičajena pogreška je nepridržavanje vremena sadnje i sadnje sadnica, koje utječu na sposobnost biljke da se korijen i razvije. Možete koristiti mjesečev kalendar ili informacije o tehnikama uzgoja koje proizvođač ukazuje na pakiranje.

Simagland ima pravo odabrati pitanja za objavljivanje bez obavijesti korisnicima. Ne postavljamo pitanja koja su:

  • ne odnose se na temu rada trgovine, na implementaciju kupnje u njoj;
  • sadržavati uvredljiv jezik, uvredljiv jezik;
  • Sadrže veze na druge web stranice.

Ne objavljujemo pitanja koja sadrže:

  • veze na druge web stranice, kao i reference na određene prodavače i uvoznike robe;
  • navode o diskriminaciji časti, dostojanstva i poslovnog ugleda trećih osoba (uključujući trgovce, proizvođače i uvoznike robe);
  • materijale (uključujući tekst, video, grafiku, kod) koji krši prava trećih strana, uključujući prava na rezultate intelektualne aktivnosti i sredstva individualizacije.

Sima-lend pridržava pravo brisanja objavljenog izdanja u bilo kojem trenutku i odrediti vremensko razdoblje tijekom kojeg se pitanja smatraju relevantnima i na koje se objavljuju unutar Simalandovog web mjesta.

Ne obvezujemo se obavijestiti korisnike o razlozima odbijanja pitanja i uklanjanju prethodno objavljenih pitanja.

Ako korisnik pita pitanje, on pristaje primati obavijesti s web stranice Simaland o novim odgovorima na svoja pitanja.

Simagland ima pravo odabrati povratne informacije za objavljivanje bez obavijesti korisnicima. Ne objavljujemo recenzije koji su:

  • ne odnose se na temu rada trgovine, na implementaciju kupnje u njoj;
  • ne odnose se na stvarno iskustvo korištenja ovog proizvoda;
  • ne sadrže korisne informacije za druge korisnike;
  • sadržavati uvredljiv jezik, uvredljiv jezik;
  • Sadrže veze na druge web stranice.

Ne objavljujemo zbirke i recenzije proizvoda koji sadrže:

  • veze na druge web stranice u tekstu kompilacije i pregleda, kao i upućivanja na određene prodavače i uvoznike robe;
  • navode o diskriminaciji časti, dostojanstva i poslovnog ugleda trećih osoba (uključujući trgovce, proizvođače i uvoznike robe);
  • materijale (uključujući tekst, video, grafiku, kod) koji krši prava trećih strana, uključujući prava na rezultate intelektualne aktivnosti i sredstva individualizacije.

Sima-lend zadržava pravo brisanja objavljenog pregleda, odabira i pregleda proizvoda u bilo kojem trenutku, kao i samostalno određivanje razdoblja tijekom kojega su recenzije relevantne i na kojima se objavljuju na Simalandovom mjestu.

Ne obvezujemo se obavijestiti korisnike o razlozima odbijanja objavljivanja i uklanjanju prethodno objavljenih recenzija, evaluacija, zbirki i recenzija proizvoda.

Ako korisnik odgovori na odgovor ili pitanje za njega, pristaje primati obavijesti s internetske stranice Simaland o novim odgovorima na svoje komentare.

Možete dijeliti proizvod na društvenim mrežama

Krastavci sorte "Moravian cornichon". Koje su svjedočanstva? Je li vrijedno da raste?

Za početak, krastavci "Moravian cornichlor F1", odnosno sjemenke iz nje ne bi trebali biti uzeti, samo svake godine za kupnju.

Agrotehnika nije mnogo drugačije od uzgoja drugih krastavaca, ali ovdje su neke nijanse. Ova sorta je prašina pčela pa ne spada u staklenik: najbolje je staklenik (prije cvjetanja pod "krovom", a zatim bez njega). Da biste privukli otvoreni staklenik pčela, nekoliko puta na početku sezone pospite krastavcima razrijeđenim medom (žličica za 1 litru vode). Daljnje pčele će se sjetiti samog puta.

U principu, svi krastavci mogu biti uklonjeni kukuruzima - male krastavce od 3 - 5 cm, ali ova sorta je posebno za tu svrhu i izvedena! Stoga, kolekcija - svaki dan! I nakon toga dnevno zalijevanje, a u toplini bi bilo dobro i 2 puta - ujutro i navečer. A budući da su hotbeds napunjeni humusom i tlo je labavo - nema stagnacije vode. I uz takvu intenzivnu berbu jednog humusa nije dovoljno, potrebna je i druga gnojidba: i lišće i korijen.

Stoga, ova je sorta dobra za privatne kuće i vrtlare koji žive na mjestu, a ako se nalazite u vrtu svaka 2 tjedna - to vam ne odgovara.

Uostalom, kada raste tijekom tih krastavaca postoji zračna komora koja je neugodno u kiseljenje (au stvari to je vrsta slanoj premaz) i cijenjena raznolikost nedostatka gorčine, za dugo vremena ne propada, a ne žuta.

I nemojte zaboraviti posaditi pored drugih sorti trava, tako da je bolje bilo rešetka. A velike krupne vrste krastavca bolje čuvaju u stakleniku.

Razvijajte vrt!

Uzgoj povrća u vrtu

Najproduktivniji pregled krastavaca

Krastavac Connie F1: recenzije. Karakteristike sorte

Dobro je uzgajati krastavce u regijama s blagom klimom, možete snimiti nekoliko usjeva jedan po jedan i ne brinite se da će sadnice umrijeti od hladnoće. Sjeverna područja, Urali i Sibir su još jedna stvar. Kako bi se dobila dobra žetva, potrebno je saditi ranu zrelost, otporna na promjene temperature i razne bolesti. Ovo je krastavac Connie F1. Recenzije to nazivaju jednim od najomiljenijih ruskih vrtlara i kamiona. Odlikuje se izvrsnim prinosom, nepretencioznošću i izvrsnim okusom voća. Let's uzeti bliži pogled na zasluge i značajke ove sorte.

Koja je to vrsta?

Smatramo samo-pollinated hibrid za otvorenu zemlju i staklenike. Ovo je konja F1 krastavac. Povratna informacija sugerira da je to pouzdana sorta, koja godišnje daje vrtlara dosljedno visok prinos. U cvatovima prevladava ženska cvijeta, tj. Biljka oprašuje samostalno, što znači da se može uzgajati u zatvorenim staklenicima. Ako u vašem kraju ljeti dolazi kasno, biljke su posađene u zemlju s početkom stabilne topline. Vrlo brzo, 40-45 dana nakon izlaska, počinje velika žetva. Voće može biti osnova za ljetne salate i služi kao izvrsna bočna jela, a pogodna su i za zimske pripreme.

Karakteristike plodova

Što se razlikuje od ostatka konja F1 krastavaca? Recenzije kažu da daje nevjerojatno ukusne zelje. Raznolikost karakterizira raspodjelu voća ploda, što znači da će prinos biti vrlo visok. Voće su male, oko 8-10 centimetara, sitno lumpy, lijepe, ovalnog oblika, svijetlo zelene boje. Vrlo zadovoljan što zeleni nema gorčinu, tijelo je nježno, hrskavo, ukusno ukusno. Plodovi univerzalne namjene, savršeni su za kiseljenje, marinadu i ljetne salate. Dobro i sam po sebi krastavac Connie F1. Recenzije ga upućuju na najukusnije darove prigradskog područja.

Sjetva sjetve

Sjeme krastavaca kod kuće počinje se saditi u veljači-travanj, ovisno o regiji i početku stabilne topline. Krastavac Connie rano zrenje, tako da će biljke imati vremena za žetvu, čak i kad sjetve na otvorenom terenu početkom lipnja. Međutim, metoda sadnice je poželjna. Pomaže smanjiti vrijeme čekanja žetve za oko 15 dana. Ako imate film ili stakleni staklenik, početkom travnja posijano ćete saditi sadnice krastavca. Može se posaditi sredinom mjeseca. Do vremena kada biljke oslobode dugu trepavicu, dnevna temperatura će već dopustiti uklanjanje pokrovnog materijala. Ova je sorta moćna, sredovječna biljka koja je otporna na kompleks bolesti krastavca.

Tehnologija sjetve

Unatoč činjenici da danas razmatramo krastavac Connie F1, opis njenog sjetve praktički se ne razlikuje od opće prihvaćenog. Zbog činjenice da se sjemenke obrađuju u plazmi, oni ne trebaju prethodno namakanje. Istodobno, pokazatelji rasta i prinosa ove sorte znatno su veći nego kod mnogih drugih. Najčešće, biljke se uzgajaju na nosačima, 3-4 biljke po kvadratnom metru. Ako odlučite da ih uzgajate poput bundeve, slobodno zamahnite na tlu, tada je dovoljno 2-3 biljaka po kvadratnom metru.

Sjeme treba posijati do dubine od 2 cm u plodnoj, propusnoj, laganoj zemlji. Nakon 2-4 dana pojavljuje se pojava, a nakon pojave 3-4 lišća nastaju štipanje. To će omogućiti formiranje grma, što će u budućnosti eliminirati potrebu brige o divljim šikarama umjesto urednog vrta.

Briga za krastavce

Bez sumnje, Connie F1 je najproduktivnija krastavaca svega što je danas na tržištu. Partenokarpni, skupni hibrid u jednoj sezoni može vam dati oko 5 kg voća po kvadratnom metru. U ovoj biljci je nepretenciozan, sve je briga na pravovremeno navodnjavanje i hranjenje. Nedostatak vode može uzrokovati smrt biljaka ili pogoršanje kvalitete voća. U ovom slučaju, krastavci samo u večernjim satima, topla, naseljena voda. Hladna voda iz slavine može uništiti korijene ili zaustaviti rast. Top dressing se obavlja jednom u deset dana, a idealna mješavina je kućna mješavina: jedna litra gnoja po kanti vode.

Pakiranje i troškovi

Sjeme F1 krastavca se oslobađa u različitim pakiranjima. U ovom slučaju, crno i bijelo pakiranje je mnogo jeftinije od sličnih sjemena u pakiranju u boji sa svijetlim slikama. U oba slučaja, u njemu ćete naći sjeme plazme tvrtke "Agronika" u iznosu od 10 komada, ili 1 g. Što znači plazma? To jest, sjeme je tretirano u ispustu zračne plazme na sobnoj temperaturi. To povećava klijavost sjemena u stanju dubokog uspavljivanja, njihovoj otpornosti na gljivične i bakterijske bolesti, klice izgledaju čvršće.

Koji krastavci trebam posaditi?

U stvari, ne samo Connie F1 je super za uzgoj u sjevernim regijama. I dalje postoji veliki broj hibrida koji pružaju odličan prinos i istodobno su otporni na bolesti. Pogledajmo sorte koje je vrtlar najviše volio:

  • Treba napomenuti Cupid F1. To je samo-pollinating hibrid, koji se razlikuje visok prinos. Voće sazrijevaju za 40-45 dana i imaju izvrsne okusne kvalitete.
  • Jedna od najzastupljenijih sorti je Arina F1. Istodobno, iznenađujuće je otporan na hladnoću, ali namijenjen je samo u svježem obliku.
  • Zamislite vas i hibridni Voyage. To je salata raznolikosti krastavca, koja tolerira temperaturne promjene prilično dobro, ali se preporuča za uzgoj u staklenicima. Krastavci ne zahtijevaju oprašivanje.
  • Ako imate sjenovitih mjesta na web mjestu, onda ne možete staviti mozak razmišljajući što da ih staviti na. Uzmi sjeme krastavca u blizini Moskve večeri. Iznenađujuća raznolikost podnosi čak i najtraženijih područja i uživa u izvrsnom usjevu.

Vrste krastavaca za Urale

Lokalna priroda nije osobito nježna prema nježnim, toplinskim biljkama, od kojih je jedna krastavac. Moderni uzgajivači nude veliki izbor sorti koji pružaju izvrsnu klijavost, prinos i otpornost ne samo bolesti nego i promjenu temperature:

  • Želim zabilježiti sortu Altaj, rano zrenje, visoki prinos, može se zasaditi i na otvorenom terenu iu stakleniku. Plodovi su ukusni i hrskavi, sve više i više obožavatelja među vrtlara. Oni su izvrsni za soljenje i salate.
  • Novina, koju su tek nedavno puštali ruski uzgajivači, vrsta sorte je bijeli šećer. To se odnosi na srednje veliko povrće i razlikuje ga prvenstveno bijele, kremaste hladu plodova. Oni dobro idu za pečenje i salate.
  • Kada uzgajate krastavce na otvorenom terenu, trebate obratiti pozornost na hibridni Ajax F1. Rano sazrijevanje, savršeno prilagođeno kultiviranju u teškim uvjetima. Voće nisu velike, težine oko 100 g.

Najprofitabilniji krastavci

Svaki od nas želi imati prekrasan vrt i plodni vrt. Krastavci - ovo je pravi ljetni dar. Ukusna, hrskava, niska kalorija savršeno nadopunjuju sva jela. Branje sjemena, želiš kupiti upravo onu varijetet koja vam u potpunosti pruža žetvu. Danas je sasvim moguće, kako moderni uzgajivači nude sljedeće ocjene:

  • Masha F1. Raznolikost, voljena od mnogih. Mala, hrskavica kukuruza rastu u takvoj količini da ih je svakodnevno potrebno maziti. Također su dobre za jelo svježe. Savršeno tolerirati različite bolesti, karakteristične za krastavce.
  • Za sadnju u staklenicima dobro odgovara raznolikost Hrabrost F1. To su samo-pollinating krastavci, prvi plodovi sazrijevaju oko 60 dana nakon sadnje. Salad sorta, masa jednog voća - oko 200 g.
  • Njemački F1. Ovo je najranija sorta koja dozrijeva u samo mjesec dana. Žetva je vrlo bogata, svaki krastavac težak samo 100 g. Izvrsno je za jelo svježe, kao i kiselizme i marinade.
  • Zozulya F1. Ovo je još jedna rana sazrijevajuća sorta, koja je nešto lošija od prethodnog, zrenja plodova odvija se otprilike 42 dana nakon sadnje. Plodovi su veći, svaki od 300-400 g. Istovremeno, najveći prinos ostaje.

Najprofitabilniji krastavci za otvoreno tlo

Na otvorenom krevetu važno je dobiti žetvu bez obzira na vremenske uvjete. Zato morate odabrati vrste koje su potpuno neprikladne za promjene temperature. Za očuvanje, Sparta sorta je vrlo pogodna, to je hibrid koji ima mekanu, bezvremenu koru. Univerzalni niz farmera je otporan čak i na jake proljetne mrazove. Altai rana sorta je vrlo plodna i rano zrenje, plodovi počinju biti uklonjeni nakon 37 dana od trenutka sadnje. Otporan na prehlade i gljivične bolesti.

Recenzije vrtlara

Sudeći po pregledima vrtlara, unatoč obilju sorti danas u trgovinama, jedan od najdražih i često kupljenih je Connie F1. Raznolikost je nepretenciozna, dobro se formira u svim vremenskim uvjetima, samoepropoznaje, što je važno kada raste u staklenicima. Razdoblje sazrijevanja voća je 40 dana, čak iu najtežim područjima grm ima vremena za proizvodnju žetve u toplom razdoblju. Kao što je poznato, krastavci su vrlo osjetljivi na razne bolesti. Oni koji su posadili hibridni Connie bili su ugodno iznenađeni potpunim odsustvom gubitka grmlja i usjeva zbog praškastih plijesni, mjesta krastavaca, maslinovog lica i drugih zastrašujućih bolesti.

Još jedna značajka sorte, koja se ne može radovati, jest njegova svestranost. Connie F1 je super za jelo svježe. On odlazi u salate i rezane, kao neovisni ukras. Ni manje ukusno voće u slanoj ili mariniranoj. Mala, uredna, hrskava, imaju nevjerojatne kvalitete okusa.

Najbolje vrste krastavaca za pečenje za zimu

Dugo prije početka sezone svi smo u očekivanju nove žetve. Većina ljetnih stanovnika i prije slijetanja razmišljajte o tome što će žeti za zimu. Ali bez obzira na to što radimo, od slanih ili mariniranih krastavaca, nekoliko vlasnika odbija.

No, kako bi ova inicijativa uspjela, nije dovoljno promatrati sva pravila za očuvanje i precizno održavanje formule. Za veći dio, kvaliteta ovisi o pravom izboru krastavaca za soljenje. Slažem se, šteta je kada se napori napupe i vrijeme je da uživate u obavljenom poslu, a sve se čini nepravilnim "naprotiv". Umjesto očekivanih ukusnih, hrskavih i začinjenih krastavaca, imali ste upravo suprotan rezultat. Kako odabrati pravu vrstu krastavaca za soljenje?

Kako odabrati najbolje sorte krastavaca za kiseljenje?

Uvjetno, sve vrste krastavaca podijeljene su u salatu, slani i univerzalni. Pa, ako podijelite s tim sjemenskim materijalom, što je zajamčeno da će dati plod krastavaca za kiseljenje. Ako imate izbor - budite oprezni pri izboru sjemena.

Vanjske razlike krastavca za soljenje

Da biste razlikovali slane sorte krastavca od salata lako čak i na neku vrstu, slani - najviše tuberkuloze. Potrebno je također obratiti pažnju na trnje - bijelo-žile ne dugo žute na grmljem, njihove kože su debele, slanu vodu je nisko propusna. To jest, takve vrste krastavaca nisu pogodne za kisele krastavce, s crnim bodljama, to je ono što je!

Spikiki, formiran na plodovima, regulira isparavanje vlage vlage. Obrisati kralježnice zbog pigmenta, koji se nakuplja, postaje crne i zaustavlja isparavanje, čineći spinule krhkim.

Kakvoća krastavaca ovisi o gustoći mesa od mesa, ukusni krastavci imaju puno veći dio mesa. U velikim količinama namijenjenima za soljenje, poprečni vaskularni snopovi koji dolaze na površinu su vrlo razvijeni, što čini meso krastavaca hrskavom.

Pri odabiru sjemena krastavaca za sadnju, ne treba se usredotočiti samo na prekrasnu sliku paketa. Pročitajte opis, sadrži mnogo korisnih informacija, a što je najvažnije, ukazuje na svrhu krastavaca.

Najbolje vrste krastavaca za kiseljenje

Najbolje vrste krastavaca za kiseljenje su krastavci s kratkim plodovima s crnim bodljama. Najproduktivnije se sigurno može upućivati ​​na vrste krastavca "Nezhinsky" i "Muromsky", poznate već dugi niz godina. Krastavci tih sorti su idealni za konzerviranje - plodovi srednje veličine imaju gustu i elastičnu tijelu i tanku kožu.

Dobro dokazano i takve vrste krastavaca za soljenje, vezane uz dinastiju Nezhin:

Svi od njih imaju izvrsna svojstva soli, krastavci su ukusni i hrskavi. Za razliku od hibrida, svi oni daju dobar materijal za sjeme.

Klasične sorte krastavaca za kiseljenje

  • "Altai"
  • „Obala”
  • „Voronjež”
  • "Veličanstveni F"
  • "Vyaznikovsky"

Njihov jedini nedostatak - plod brzo žuti. No pravovremena berba spašava vrtlar iz tih problema. Štoviše, nitko nije tajna da svaki dan, kada ubrajamo krastavce, potičemo formiranje novih jajnika i aktivni rast grma.

Moderne sorte krastavaca za kiseljenje

Reći da sjemenke krastavaca do danas postoji mnogo - to je ništa za reći. Čak i iskusni vrtlari okreću oči od obilja koja nam se nudi. Što možemo reći o onima za koje raste povrće je novo poslovanje. Posve je pogrešno za poljoprivrednike brinuti o hibridnim sortama. Gotovo sve moderne sorte i hibridi posjeduju povećanu otpornost na bolesti, toleriraju nedovoljnu navodnjavanje i imaju visoku kvalitetu okusa.

Suvremene sorte krastavaca za kiseljenje:

  • "Khabar"
  • "Salata F1"
  • "Nightingale F1"
  • «Semkross F1»
  • "Ciganski F1"
  • "Boce slane F1"
  • "Mama's Pet F1"
  • "Lilliput F1", "njemački"
  • "Sretni momci"
  • "The Paris Gherkin"
  • "Hrabrost F1" i drugi.

Svi se razlikuju po visokim slanim svojstvima.

Ako volite sitne krupne krastavce. Tada će najbolji izbor biti sjemenke "Lilliput" i "pariškog glutena". Koristeći ih, lako ćete postići odličan rezultat. Imaju vrlo visoke prinose, izvrstan okus i visoka slanost. Sol sorte "Bochkova zasolochny F1" ne zahtijeva korištenje konzervansa. Upotrebom čak i najvećih i loših plodova, sigurni ste da ćete dobiti odličan rezultat.

Teško je reći o svim ocjenama u ovom malom istraživanju, postoji još mnogo toga. Svi oni imaju svoje prednosti i nedostatke, razlikuju se s obzirom na sazrijevanja i druge značajke. Nadamo se da će vam ovaj materijal biti korisno. I zauzvrat vam želimo velike zetve!

što su krastavci najukusnije i plodonosnije po vašem mišljenju

Valentina Grigoryeva

Prošle godine imala sam ukusnu i plodnu "Sashenku" i "Uspješnu".

Natalia Maslova

pariški cornichon, zahtijeva samo zalijevanje.
sijemo na otvorenom terenu nakon 9. lipnja

Karb O'Foss

Phoenix F1 je sličan.

Anatolij Egorich

Gribovchanka-stari testiran raznolikost. Sada nisam vidio ništa u trgovinama. rasli su u tvornicama staklenika.

Aleksandar

Najcjenjeniji krastavci prvo se uzgajaju na otvorenom terenu pod toplim proljetnim suncem! Kakvo je zadovoljstvo srezati na pola. posipati solom i uništiti REAL, miris krastavca, a ne svježi (staklenik) krastavac! Zatim rastu ne tako ukusne.

Ljubav Andrukhova

Hibridi Herman, Zyatek, unuka - bili su najraniji, ukusni, plodni i ne debeli kožni

KostyukovaTrosti.

Connie F 1, AlexF 1. Najukusniji..) I najranije u Zapu Sibiru.

Elena Smirnova

Nema jako loših sorti. Postoje loši sjemenki.
U posljednjih nekoliko godina sjela sam na Crab F1. Ja ću vodu, preživjet ću bez navodnjavanja, žetva je izvrsna. Volim gustu, šljiva krastavaca.
Poljski sjeme naše ambalaže, pa je malo vjerojatno da će pronaći. Nađoh ih samo u jednoj tvrtki u Lvivu.
Možda ću ove godine probati drugu vrstu.

Lyudmila Volkova

Uzimajući savjete s foruma, koji samo nisam uzgajao krastavce i nisam vidio razliku. U mom vrtu i sa mojim uvjetima sve raste isto. (Herman, Masha, Zyatek, svekrva, Kibria, Patty, Connie, Lisa, Claudia Prestige, Othello itd.)
Ali uvijek sijem Herman, Masha. Postoji hibrid od Mase i Hermana. Htio bih ga probati. Zove se Mageru F1.Novo je uzorak kupio prvak Szedek, Pasalimo. A salata Emelya bit će zamijenjena Zozulyom.

Elena Akenteva

Okus, po mom mišljenju, svi krastavci krastavaca (ovdje sorta ne ovisi o). Prinosi - kako se brinuti + vremenski uvjeti, jer je potencijal svih sorti vrlo visok. Postoje vrste u obliku zelenog - to je netko tko ima predilekciju (dug, kratak, glatki, s prištićima). I, naravno, partenokarpni ili pčelinjom. Već dugo godina sadim sadnice partenokarpnih biljaka (Tempo iz Semka) kako bi dobili ranog krastavaca (Moskva regija). I za konzerviranje - u OG-u bilo kakve moderne plijesanice (najviše tri za oprašivanje), u ovom slučaju me vodi isključivo oblikom i veličinom zelenila u opisu sorte. Bolje je uzeti suvremene sorte, otpornije su na bolesti. Ove godine uzimala sam uzorke kineskog (Emerald Stream) - partenokarpnu, dugu, salatu, žilavu.

Olga

Ja izabrati za kiseljenje krastavaca za male salate su dobri dugo sočnije Berba ovisi o održavanju humusnog sloja više i zalijevati toplom vodom svaki dan i sakupiti ih trebate svaki dan i još uvijek pripokupke sjemena za staklenika parthenocarpic otvorenom -pcheloopylyaemye A razreda sada mora sam izabrati od onoga što je u trgovini

Mitya Bukhankin

u proljeće, kada nije pretjerano vruće da stavi phoenix. i ljeti u toplini sam biljka samo hibrida vokal F1 motiva F1 komposta F1. u 2012 sa 300 grmlja obavlja košare. i na kraju malog bio toliko da su kokoši odbili jesti, morao je prodati. ljudi su se svidjeli namirnicama.

Larisa Bratko

Slažem se s Alexanderom - najukusnija je prva! Tako su gladni, kao da su to dugo očekivani, rijetki, neobični povrće. A onda taj osjećaj prolazi. Do sljedeće sezone.

15 najboljih sorti krastavaca za srednji pojas

Izgledalo bi da, u uzgoju krastavaca, ništa nije teško. I to je istina, ali samo ako pristupite toj stvari s određenom količinom znanja. Uključujući sorte koje su najprikladnije za uzgoj u vašem području.

O tome kako se orijentirati u izobilju sorti krastavaca i odabrati pravu, detaljnu i dosljedno rečenu u članku. Odabrali smo vrste krastavaca. Ukratko se prisjetite glavnih točaka. Prije svega, trebate odgovoriti na 3 pitanja:

  • Gdje namjeravate uzgajati krastavce: u stakleniku, stakleniku, otvorenom terenu ili potpuno na prozoru?
  • Kada želite žetvu: početkom lipnja, u srpnju ili kolovozu?
  • Koliko dugo želite žetvu krastavaca?

Dakle, krastavci rane sorte su više osjetljiv na bolesti, a njihovo razdoblje plodonošenja, u usporedbi s kasnijim, mnogo kraće. I, unatoč činjenici da je podjela krastavaca na rane, srednje i kasne, ponekad proizvoljno, da su odgovori na ova 3 pitanja, iz razumljivih razloga, a ovisit će o izboru sorti. Samo pravilno odabrane sorte nisu tako strašna bolest koja najčešće pogađa krastavci u sredini uvjetima Band: pepelnice, plamenjače i bakterijske kvariti, tako da izbor sorti treba obratiti posebnu pozornost na njihove otpornosti na ove bolesti.

Još jedno pitanje: zašto trebate krastavce - jedete svježe ili mrvice? Njihove sorte su uobičajeno podijeljene u tri skupine: soljeni, salati, univerzalni. Naravno, svaka od sorti ima svoje prednosti, ali odabir optimalnog treba za sebe, ovisno o njihovim potrebama i željama. Ja, na primjer, uvijek stavljam polovicu slanih sorti, i 25% salate i univerzalne. Usput, razgovarali smo o tajnama uzgoja krastavaca u ovom članku, a također može biti korisno pri odabiru sorti. Pa, s vama, nakon završetka teorije, nastavljamo s opisima najpopularnijih vrsta krastavaca za staklenike, otvoreni teren, sjenovita područja i kućni vrt u uvjetima srednjeg brežuljka.

Najbolje vrste krastavaca za staklenike i staklenike

Shiver F1

Rani (42 do 45 dana nakon sjetve) parthenocarpic (tj samoplodnye ne zahtijevaju oprašivanje) visoko-popustljiv proizvodnja poljoprivredne tvrtke „Gavrish” hibrid (više o ovom i drugim proizvođačem sjemena kaže naš pregled). Biljka je vrsta cvjetnice, srednje gusta; rast bočnih izbojaka je ograničen. Voće je veliko, s malim crnim trnjem, do 8-12 cm; u njima nema genetske gorčine. Raznolikost ima visok okus kvalitete, svestran: dobar u svježem i za kiseljenje. Vrlo otporna na prašku plijesan i plijesan; pogodna za uzgoj u staklenicima, staklenicima, kao i na otvorenom terenu.

Dječak s prstom

Rano (već 39. dana dozrijeva) sorta s ženskom vrstom cvjetanja, koju karakterizira otpornost na kompleks bolesti. Zelentsy, raste dužine ne više od 11 cm s težinom od 50 - 65 g, biti će poštovati ljubitelji trava. Voće su izvrsne za konzerviranje i kiseljenje.

Korist F1

Rano zrenje (od 43-50 dana od pojave izbojaka do plodova) samo-pollinated hibrid ženske vrste cvjetanja. Zelenets težine do 100-120 grama i duljina 10-12 cm gusto obraslo malim tuberkulama. Plodovi su bez gorčine i imaju visoke kvalitete okusa, oni su univerzalni (soljenje, pečenje, svježa potrošnja). Hibrid je vrlo otporan na stvarne i lažne pepelnice i korijenje korijena.

Alekseyich F1

Rano zrenje (od pušaka do plodnih 37 do 43 dana), diohenokarpni hibrid ženskog tipa cvatnje. Biljka je biljka srednje veličine, raznolikost je univerzalna, plodovi su blago gubavni, težine 60-80 g i dužine 7-8 cm, zelje imaju visoku kvalitetu okusa. Hibrid je izuzetno otporan na prašak plijesni, a također i na praškasti plijesan.

Emelya F1

Univerzalno rano sazrijevajuće partenokarpni hibrid, čiji se plodovi uspješno koriste u svježem obliku i za pečenje. Raste i razvija se bolje u grijanim staklenicima. Voće brzo sazrijevaju - za 40-45 dana. Raznolikost je nejasna bush (ima neograničeni rast tkanja), s pretežito ženskom vrstom cvjetanja i snopovima jajnika.

Najbolje vrste krastavaca za otvoreno tlo

Travanj F1

Univerzalni hibrid koji rano sazrijeva, čiji plodovi se javljaju 45-55 dana nakon pojave. Uz uspjeh uzgoja to može biti ne samo na otvorenom, ali u malim balkonskim kutijama - biljka je mala i samo-regulatorna grananja. Cilindrični plodovi su dosta veliki: s težinom od 200-250 grama u dužini dođu do 22-25 cm... neprijeporne prednosti sorte: nedostatak gorčine, nezahtjevne u održavanju i relativne otpornosti na hladno, što ga čini moguće dobiti dobre prinose na otvorenom polju.

Erofei

Pčelinji prašak srednje zrelih svježih (pogodnih za svježu i konzerviranu) raznolikost. Biljka je mješoviti tip cvjetanja, jako razgranat i jak. Zelenets kratko (oko 6-7 cm), izduženi jajoliki, blago tuberkulozni. Raznolikost je otporna na plijesan.

Ant F1

Partenokarpni ultra sazrijevajući (35-39 dana) hibrid. Biljka je srednje šupljina, vrsta grede cvjetanja s ograničenim grananjem lateralnih izbojaka. Plodovi su grubo lumpy, cilindrični u obliku, dostižući dužinu od 12 cm. Sorta je otporna na mrvljenje masline, kao i na lažnu i pravi praškasti plijesan.

Masha F1

Partenokarpna ultrazvuka zrenja (35-39 dana), hibrid visokog prinosa vrste grede cvjetanja s dugim plodnim razdobljem. Voće - krupnobugorchatye krastavci pravilan cilindrični - genetski lišen gorčine, ima najveću okus i pogodan ne samo za izravnu potrošnju, već i za očuvanje. Raznolikost je otporan na komples bolesti: pepelnice i plamenjače, virus krastavac mozaika, i drugima, kao i na nepovoljne uvjete uzgoja.

konkurent

Žetva, renesansna (43 - 53 dana) slane sorte s dobrim ukusom. Voće izduženi ovalni-ili cilindrične dužine dosežu do 12 cm, u cijelosti pokrivena s velikim kvržica odvagati 120 g raznolikost je otporan na pepelnicu i bakterijske točke.

Proljeće F1

Sazrijevanje (od 48 do 55 dana) hibridni pčelinji plijesan, otporan na kompleks bolesti. Cilindrični plod, prekriven malim tuberkulama s rijetkim trnjem, bez gorčine; se koriste za kiseljenje i konzerviranje. Duljina zrelih zelenih površina doseže 12 cm, a masa ne prelazi 100 grama. Kao što praksa naših vrtlara, za vanjsku uzgoj savršeno dokazano i krastavac sorti kao što Dalekog istoka i Phoenix, pročitati više o iskustvu uzgoja koje možete ovdje u ovom postu.

Najbolje vrste krastavaca za sjenovita područja

Slažem prigradskom području daleko od svih strana podjednako obasjan suncem, što je vrlo zahtjevno na mnogim povrća, a njegova površina nije beskonačan. Rajčica, paprike, pašnjake - sve dobro rastu samo na otvorenim sunčanim područjima, a ponekad i za sadnju krastavca, mjesto jednostavno ne ostaje. No, nije sve beznadno, a ako je otvoren sunce mjesto na svoje stranice više ne postoji, to ne smeta - slobodno posaditi krastavaca u djelomičnu sjenu, u stvari, postoje sorte koje rastu dobro u takvim uvjetima.

Muromsky 36

Zrenja (35-45 dana) sol oblaganje razred malih kvržica ili glatke voće koje doseći dužinu od 6-8 cm. Relativno otporna na temperaturu prolazan udubljenja. Plodovi su svjetlo zelene i imaju jajolik ili elipsoidnog oblika, i dugo doći 6-10 cm. Osobitost sorte je da su njezini plodovi brzo požute, dakle, okupiti ih morate često.

Tajna tvrtke F1

Partenokarpni rani zreliji (38-42 dana) hibridni univerzalni cilj. Postrojenje je srednje razgranato, s ženskom vrstom cvjetanja. Zelenets cilindričan, lagano rebrast, srednje veličine, težak do 115 g. Raznolikost je otporna na pepelnicu, cladosporium.

Moskovske večeri F1

Partenokarpni srednji zreliji (42-45 dana) hibrid, čiji plodovi imaju izvrsne kvalitete okusa i pogodni su i za soljenje i svježu potrošnju. Biljka je pretežno ženska vrsta cvjetnice, snažno nasukana. Voće cilindrično, tuberkulozno, tamnozeleno s bijelim pubescentom. Dužina dostiže 14 cm, a težina ne prelazi 110 grama. Raznolikost je otporna na virus mozaika krastavca, praškastih plijesni i cladosporium.

Najbolje vrste krastavaca za balkone i kućni vrt

Ako nemate priliku uzgajati krastavce u vrtu, na balkonu, loggiu i samo na prozoru možete organizirati krastavce "krevet", glavna stvar je odabrati pravu vrstu.

Machaon F1

Kratko zasićeni hibridi parthenokarpičnog prerađivača s pretežito ženskom vrstom cvatnje. Zeleni vretenasti oblik, mali (do 11 cm dug), s masom od 60-110 g, odlikuju se visokom ukusom i slanim svojstvima. Raznolikost je otporna na mozaik krastavaca, maslinovog mrlja, praškastih plijesni. Za uzgoj na balkonu i na kućnom vrtu je također savršeno prikladan za sljedeće vrste krastavac: balkon F1, F1 Colibri, Moskva staklenika, Biryusa, Nijinsky lokalne i elegantan. Popis krastavac sorti i hibrida za srednji bend još uvijek mogao ići na i na - to je vjerojatno nisam spomenuo mnogi vrtlari omiljene vrste. Stoga vas molim da me dopunite - recite mi, molim vas, u komentarima članku o omiljenim varijantama, zašto ih volite?

Koji je najproduktivnija vrsta krastavaca za otvoreno tlo?

Vladimir Petrov

Ovo je kako se brinuti i tako uzimati hibride koji opskrbljuju samo sebe F 1

Ulyana

seljak

Za naše potrebe postavili smo pariški žele i Zhuravlyonok. Mala, pogodna za zalazak sunca., Za izravnu konzumaciju njihovih sjemenki, ne sjećam se od kojih su izlazili.

Tane4ka

Prinos ovisi o skrbi i mjestu rasta. Postavljam hibride Masha, Ajax, Murashku

Olga

Onaj koji svako jutro vodu s toplom vodom Jednom tjedno, hranite i ne zaboravite sakupljati svaki dan raznolikost za vaš ukus

Stavio sam tu godinu u bačvu. Ne znam ni ocjenu - kupio sam redovno sjeme na tržištu... Ja stvarno nisam znao gdje staviti krastavce - čak i pržena (oni okus kao tikvice). Nazovite na internetu - krastavci u bačvi. Nikad nisam vidio takvu žetvu bez staklenika.

Dodatne Publikacije O Biljkama